Inbreng verslag van een schriftelijk overleg over voorhangprocedure besluit doorstroomtoetsen po (35671-29)

1.

Kerngegevens

Officiƫle titel Inbreng verslag van een schriftelijk overleg over voorhangprocedure besluit doorstroomtoetsen po (Kamerstuk 35671-29)
Document date 15-07-2022
Publication date 15-07-2022
Nummer NDSTK2022D23573
Reference kenmerk NDSTK2022D23573
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

2022D23573 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

Binnen de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft een fractie de behoefte om vragen en opmerkingen voor te leggen over de brief van de Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs d.d.

24 mei 2022 inzake het besluit doorstroomtoetsen primair onderwijs (Kamerstuk 35 671, nr. 29).

De voorzitter van de commissie Michon-Derkzen

De adjunct-griffier van de commissie Arends

I    Vragen en opmerkingen van een fractie

De leden van de SP-fractie hebben kennisgenomen van het Besluit doorstroomtoetsen primair onderwijs (po). Zij hebben daar nog enkele vragen over.

Allereerst vragen de leden van de SP-fractie waar zij de uitwerking van het amendement Kwint/Westerveld (Kamerstuk 35 671, nr. 27) over een door Stichting Cito te ontwikkelen en aan te bieden doorstroomtoets in het besluit terug kunnen vinden.

Tevens lezen de leden van de SP-fractie dat scholen niet langer automatisch de Centrale Eindtoets ontvangen wanneer zij zich niet inschrijven voor een doorstroomtoets. Klopt het dat ook de door Stichting Cito ontwikkelde doorstroomtoets niet automatisch wordt opgestuurd naar scholen die zich niet inschrijven voor een doorstroomtoets? Zo ja, waarom niet? Is de regering bereid er alsnog voor te zorgen dat scholen de door Stichting Cito ontwikkelde doorstroomtoets ontvangen als zij zich niet inschrijven voor een doorstroomtoets, zo vragen deze leden.

II    Reactie van de Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs

2


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.