Europa Vandaag: tricky taak voor Timmermans, Von der Leyen op visite bij VN

Friday, July 8 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Frans Timmermans
Bron: European Commission

Tricky taak voor Timmermans

De Tweede Kamer mag dan met reces zijn, maar Eurocommissaris Frans Timmermans i moet zijn vakantie nog even uitstellen. Vandaag houdt de pleitbezorger van de Green Deal i een zogenaamde 'High-level Climate and Environment Dialogue' met China. Timmermans hoeft hiervoor niet naar de Chinese hoofdstad te vliegen, want het gesprek zal videobellend gevoerd worden. Wie er aan de andere kant van het scherm zal zitten is nog niet bekend, maar één ding staat vast: Timmermans zal er een zware kluif aan hebben om zijn Chinese collega's tot groener beleid te bewegen. Succes Frans!


 
Ursula von der Leyen
Bron: European Commission

Von der Leyen op visite bij VN

Vandaag is dag twee van de 'retreat' van de Verenigde Naties i en de EU in New York. De eerste editie van deze speciale bijeenkomst wordt bijgewoond door Commissievoorzitter Ursula von der Leyen i die gezelschap krijgt van zeven Eurocommissarissen. De Commissie en de Verenigde Naties zullen spreken over de uitdagingen voor multilaterale samenwerkingen in het kader van de Russische agressie tegen Oekraïne. Voedselveiligheid, klimaatactie, de bescherming van biodiversiteit, de implementatie van de Sustainable Development Goals en digitale samenwerking zijn andere onderwerpen die de revue zullen passeren.


En verder...

spreekt voorzitter van de Europese Raad Charles Michel een videoboodschap in voor het BOMA-festival van de Afrikaanse Unie 'Taking Stock of the African Century'.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

8 juli

Europese Commissie

8 juli

Europese Commissie

EU-VN partnerschap 'retreat'

8 juli

Europese Raad

Videoboodschap Charles Michel tijdens BOMA-festival van de Afrikaanse Unie