WGO inzake departementale ontwerpbegrotingen BZK, EZK en J&V

1.

Kerngegevens

Officiƫle titel WGO inzake departementale ontwerpbegrotingen BZK, EZK en J&V
Document date 07-07-2022
Publication date 07-07-2022
Commission(s) Digitale Zaken (oud) (DiZa)
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

I

Tweede Kamer

DER STATEN-GENERAAL

Commissie DiZa

Aan de voorzitter van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

de voorzitter van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,

de voorzitter van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid

Plaats en datum: Den Haag, 6 juli 2022

Betreft: WGO inzake departementale ontwerpbegrotingen BZK, EZK en J&V

Ons kenmerk: 2022Z14419

Geachte voorzitter,

Met deze brief informeer ik u dat de commissie heeft besloten in haar procedurevergadering d.d. 6 juli 2022 een wetgevingsoverleg te organiseren over onderdelen van de departementale ontwerpbegrotingen van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van Economische Zaken en Klimaat en van Justitie en Veiligheid voor zover het onderwerpen betreft waarop commissie voor Digitale Zaken het voortouw heeft.

De commissie zal hiertoe deze ontwerpbegrotingen agenderen. Het wetgevingsoverleg is gepland op 7 november 2022.

Hiermee oefent de commissie voor Digitale Zaken haar taak uit ten aanzien van de begrotings- en verantwoordingscyclus en heeft daarmee directe invloed op de prioriteiten en de verwachte inkomsten en uitgaven van de rijksoverheid aan digitaliseringsonderwerpen vallend binnen haar taakafbakening. Deze onderwerpen liggen verspreid over de verschillende begrotingshoofdstukken, voornamelijk in die over Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Economische Zaken en Klimaat en Justitie en Veiligheid (zie Kamerstuk 26643, nr. 783 en 794).

De commissie heeft geconstateerd dat door deze spreiding van onderwerpen digitale inkomsten en uitgaven beter in samenhang bezien kunnen worden, hetgeen een coherente en integrale behandeling en controle ten goede komt.

De commissie voor Digitale Zaken heeft vorig jaar de reikwijdte van haar taakstelling vastgesteld om helderheid te bieden in de onderwerpen die de commissie voor Digitale Zaken behandelt en welke digitaliseringsonderwerpen vakcommissies zelf blijven behandelen. Op basis hiervan hebben vaste commissies relevante onderwerpen/stukken/dossiers overgedragen aan de commissie voor Digitale Zaken.

De commissie voor Digitale Zaken neemt aldus het voortouw bij commissieoverstijgende digitaliseringsvraagstukken voor een coherente en integrale Kamerbehandeling en heeft oog voor beleid en wetgeving en de uitvoering ervan op het niveau van de Europese Unie, de Rijksoverheid en decentrale overheden.

Met vriendelijke groet,

R.J. Kamminga

de voorzitter van de vaste commissie voor Digitale Zaken de griffier van de vaste commissie voor Digitale Zaken, L. Boeve

Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

  • T. 
    070-3182211

 
 
 
 

3.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.