Besluitpunt "Wet hersteloperatie toeslagen"

commissie Tweede Kamercommissie voor Financiƫn (FIN)
vergadering 2022-06-29
volgnummer 14A
 

Zaak:

 

Voorstel:

Ter bespreking is de vaststelling van een inbrengdatum voor het verslag.

Noot:

  • Om in november te kunnen starten met de uitvoering van de kindregeling, verzoekt de staatssecretaris (in de hieronder geagendeerde brief, waarmee zij het wetsvoorstel heeft aangeboden) de Kamer het wetsvoorstel spoedig te behandelen.
  • Op dit moment komen kinderen van een gedupeerde aanvrager die jonger zijn dan 18 jaar in aanmerking voor brede ondersteuning door de gemeente. De staatssecretaris is voornemens deze ondersteuning uit te breiden naar uitwonende en meerderjarige kinderen en voormalige pleegkinderen. Hiertoe is een Nota van Wijziging in voorbereiding.
  • Indien de Kamer voor het zomerreces de inbreng voor het verslag kan vaststellen, dan zal de staatssecretaris de Nota naar aanleiding van het Verslag inclusief de Nota van Wijziging voor het einde van het zomerreces aan de Kamer doen toekomen Hierdoor zou de Kamer het wetsvoorstel in de eerste weken van het nieuwe parlementaire jaar kunnen behandelen, om zo de parlementaire behandeling door beide Kamers mogelijk te maken voor uiterlijk half oktober.
  • Indachtig de in de strategische procedurevergadering uitgesproken wens om meer voorspelbaarheid te brengen in de behandeling van wetgeving, zou de commissie kunnen overwegen dit voorstel na ommekomst van de

Nota naar aanleiding van het Verslag in een wetgevingsoverleg te behandelen en de staf te verzoeken hiertoe alvast een datum te zoeken -

mede gelet op de mogelijke samenloop met de behandeling van de begrotingsstukken en het Belastingplan in het najaar.

Volgcommissie(s): SZW, VWS, BiZa