Europa Vandaag: Delegaties EP-Commissies vertrekken naar Bulgarije en Georgië

Monday, April 11 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Raad Buitenlandse Zaken
Bron: The Council of the European Union

Ministers van Buitenlandse Zaken bespreken de Global Gateway

Vandaag komt de Raad Buitenlandse Zaken bijeen en deze zal allereerst de nieuwste ontwikkelingen in verband met de Russische agressie tegen Oekraïne bespreken, als vervolg op de Europese Raad van 24 en 25 maart 2022 i.

Ook zullen de ministers van Buitenlandse Zaken de Global Gateway bespreken. In november 2021 heeft de Europese Commissie i de Global Gateway plannen gepresenteerd en met deze nieuwe Europese strategie wil de Commissie investeren in infrastructurele projecten in vooral Azië en Afrika. De focus ligt hierbij op groene energie en vervoer, maar ook op het opzetten van gezondheidssystemen en onderwijs.

 

 
Bulgaars Parlement, foto MrPanyGoff © MrPanyGoff

Delegatie EP-Commissie begrotingscontrole in Bulgarije

Vandaag vertrekt een delegatie van de EP-commissie Begrotingscontrole i naar Bulgarije voor onderzoek naar de beschuldigingen van corruptie en misbruik van Bulgaarse overheidsmiddelen, met mogelijke gevolgen voor de financiële belangen van de EU. Vorige maand is de Bulgaarse oud-premier Boiko Borissov i aangehouden op beschuldiging van misbruik van EU-gelden. De EP delegatie zal in Bulgarije een ontmoeting hebben met maatschappelijke organisaties, onderzoeksjournalisten en overheidsfunctionarissen die betrokken zijn bij het beheer van EU-fondsen.


 
President TUSK visits Armenia, Georgia and Azerbaijan
Bron: The Council of the European Union

Delegaties EP-Subcommissie veiligheid en defensie naar Georgië

Een andere delegatie vertrekt naar Georgië. Een delegatie van de EP-Subcommissie Veiligheid en Defensie i zal hier het werk van de waarnemingsmissie van de Europese Unie in het land beoordelen. Ook worden de mogelijke gevolgen van de oorlog in Oekraïne bekeken. De leden van het Europees Parlement zullen onder meer de president van Georgië, de premier, de voorzitter van het parlement en de minister van defensie ontmoeten.


En verder...

De Bulgaarse Eurocommissaris Mariya Gabriel i houdt een videoconferentiegesprek met Annetje Ottow, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden.

 

Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

11 april

 

Raad Buitenlandse Zaken i

Ontwikkelingen in Oekraïne en de Global Gateway

 

11-13 april

EP-Commissie begrotingscontrole

In Bulgarije

11-14 april

EP-subcommissie veiligheid en defensie

In Georgie

11 april

Eurocommissaris Mariya Gabriel i houdt een videoconferentiegesprek met Annetje Ottow, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden.

Videoconferentie