Informateurs Koolmees en Remkes bieden eindverslag en regeerakkoord aan

Wednesday, December 15 2021, 14:03

DEN HAAG (PDC i) - Informateurs Koolmees i en Remkes i hebben vanmiddag in de Tweede Kamer het eindverslag en het regeerakkoord 'Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst' overhandigd aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp i. Het regeerakkoord is tevens online beschikbaar gemaakt.

In het regeerakkoord noemt de coalitie het streven naar een andere politieke cultuur. De partijen zullen zoeken naar samenwerking met constructieve partijen in de Tweede Kamer door middel van stevige inhoudelijke debatten. Zij zullen zich hierbij specifiek keren tegen de retoriek die is gericht op het beschadigen van personen en zich richten op de versterking van de democratische rechtsorde.

Op donderdag vindt het Kamerdebat plaats over het regeerakkoord en het eindverslag. Tijdens dit debat zal Rutte i worden aangewezen als formateur. Het kabinet zal naar verwachting bestaan uit twintig ministers en tien staatssecretarissen, waarvan ministens de helft vrouwelijk zal zijn. De bordesscène wordt verwacht na het kerstreces, in het begin van januari.

Bron: rijksoverheid.nl, NOS