Coronadebat - Durf keuzes te maken om uit deze winterslaap te komen.

Source: Democrats 66 (D66) i, published on Wednesday, December 1 2021.

“Laten we alsjeblieft de verantwoordelijkheid nemen om zo snel als mogelijk uit deze winterslaap te komen”, zei Jan Paternotte tijdens het coronadebat. “Ik wil niet het record vestigen van de langste lockdown van Europa.”

Lees hier zijn inbreng verder.

Jan Paternotte

Lid Tweede Kamer; Hoger onderwijs en Corona

01.12.2021

Tweede Kamer nieuws

corona

Gynaecologen slaan alarm

Het aantal ongevaccineerde zwangere vrouwen op de intensive cares stijgt. Baby’s die met spoed vroegtijdig worden gehaald met keizersneden, terwijl moeders kunstmatig in coma worden gehouden.

Het zijn verschrikkelijke verhalen. Verhalen die ons er weer aan herinneren dat we in Nederland te weinig mensen hebben overtuigd om zich te laten vaccineren.

En dat is on-ge-looflijk zonde. Voor alle mensen die een IC-opname bespaard had kunnen blijven. Voor alle mensen in de zorg, die in een waanzinnige winter zijn beland. En voor alle mensen die door deze avondlockdown weer hun vrijheid ingeperkt zien worden. In september vroeg ik al: “Wat gaan we doen, als de ziekenhuizen toch weer volstromen?” Het antwoord is duidelijk: na vijf uur is nagenoeg alles, voor iedereen, helemaal dicht.