Memorie van toelichting - Wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Deze memorie van toelichting i is onder nr. 2 toegevoegd aan wetsvoorstel 35975 XVII - Wijziging begroting Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 2021 (Najaarsnota) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota); Memorie van toelichting; Memorie van toelichting
Document date 01-12-2021
Publication date 01-12-2021
Nummer KST35975XVII2
Reference 35975 XVII, nr. 2
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2021

2022

35 975 XVII

Wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Nr. 2

MEMORIE VAN TOELICHTING

INHOUDSOPGAVE

1    Leeswijzer    4

2    Beleid    5

2.1    Overzicht belangrijke uitgaven- en ontvangstenmutaties    5

3    Beleidsartikelen    8

Artikel 1: Duurzame economische ontwikkeling, handel en investeringen    8

Artikel 2: Duurzame ontwikkeling, voedselzekerheid, water en klimaat    12

Artikel 3: Sociale vooruitgang    16

Artikel 4: Vrede, veiligheid en duurzame ontwikkeling    19

Artikel 5: Multilaterale samenwerking en overige inzet    22

Wetsartikelen 1

De begrotingsstaten die onderdeel zijn van de Rijksbegroting, worden op grond van artikel 2.3, eerste lid, van de Comptabiliteitswet 2016 elk afzonderlijk bij wet vastgesteld en derhalve ook gewijzigd. Het onderhavige wetsvoorstel strekt ertoe om voor het jaar 2021 wijzigingen aan te brengen in:

De begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

De in de begrotingsstaten opgenomen begrotingsartikelen worden in onderdeel B van deze memorie van toelichting toegelicht (de zgn. begrotingstoelichting).

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

Th.J.A.M. de Bruijn

  • B. 
    BEGROTINGSTOELICHTING

1 Leeswijzer

De voorliggende Tweede suppletoire begroting bevat de voorgestelde wijzigingen ten opzichte van de Eerste suppletoire begroting 2021 van hoofdstuk XVII van de begroting van het Rijk.

In onderdeel 2 worden de belangrijkste mutaties op de begroting voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking toegelicht.

Onderdeel 3 bevat per beleidsartikel een tabel budgettaire gevolgen van beleid. Na de tabel «budgettaire gevolgen van beleid» wordt een toelichting op de mutaties gegeven. Hierbij worden per artikel de mutaties die groter of gelijk zijn aan de ondergrenzen in onderstaande staffel conform de Rijksbegrotingsvoorschriften toegelicht. De wijzigingen van de verplichtingen worden alleen toegelicht wanneer deze groter zijn dan 10% ten opzichte van de vorige stand op artikelniveau.

De budgetten zijn op het niveau van artikelonderdeel verdeeld over een aantal financiële instrumenten. Bij de uitvoering van BHOS-beleid wordt het meest effectieve instrument of uitvoerende organisatie geselecteerd. De keuze van het instrument is niet vooraf bekend en is daarom bij het opstellen van de begroting niet altijd goed te bepalen. Dit verklaart waarom de budgetten op instrumentniveau in deze suppletoire begroting veelvuldig wijzigen.

 

Tabel 1 Ondergrenzen

conform RBV

 

Omvang begrotingsartikel (stand Beleidsmatige mutaties ontwerpbegroting) in € miljoen (ondergrens in € miljoen)

Technische mutaties (ondergrens in € miljoen)

< 50

1

2

=> 50 en < 200

2

4

=> 200 en < 1000

5

10

=> 1000

10

20

2 Beleid

2.1 Overzicht belangrijke uitgaven- en ontvangstenmutaties Uitgaven:

In dit wetsvoorstel is een aantal begrotingswijzigingen opgenomen wat leidt tot een stijging van de geraamde uitgaven van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) met EUR 80 miljoen in 2021.

Hieronder vindt u een overzicht van de meest in het oog springende wijzigingen in de uitgaven ten opzichte van de Eerste suppletoire begroting 2021 voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII):

 

Tabel 2 Belangrijkste suppletoire uitgavenmutaties 2021 (Tweede suppletoire begroting) (bedragen x € 1.000)

Art. Uitgaven 2021

Vastgestelde begroting 2021

 

3.064.088

Stand 1e suppletoire begroting 2021

 

3.075.884

Belangrijkste suppletoire mutaties

  • 1) 
    Versterkte private sector en arbeidsmarkt in ontwikkelingslanden

1.3

20.000

  • 2) 
    Klimaat

2,3

23.127

  • 3) 
    Seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en hiv/aids

3.1

25.000

  • 4) 
    Humanitaire hulp

4,1

45.500

  • 5) 
    Veiligheid en Rechtstaatontwikkeling

4,3

  • 20.500
  • 6) 
    Overig armoedebeleid

5,2

  • 26.271
  • 7) 
    Nog te verdelen i.v.m. BNI en/of toerekeningen

5,4

  • 1.490
  • 8) 
    Overige mutaties
 

14.252

Stand 2e suppletoire begroting 2021

 

3.155.502

Artikelonderdeel 1.3 Versterkte private sector en arbeidsmarkt in ontwikkelingslanden

Per saldo neemt het budget voor artikelonderdeel 1.3 toe. Deze verhoging (hoofdzakelijk bij de Miljoenennota 2022) is toe te schrijven aan:

  • Een bijdrage aan Aceli.
  • Een bijdrage aan het multilaterale OESO-programma tegen belasting-ontwijking.
  • Een extra bijdrage aan het Health Insurance Fund(HIF) voor Carepay.
  • Een additionele bijdrage aan Trade Mark East Africa (TMEA).
  • Een optopping in 2021 van het family support (o.a. cash transfer) programma in Soedan van de Wereldbank.

Artikelonderdeel 2.3 Klimaat

Het uitgavenbudget voor artikelonderdeel 2.3 is hoofdzakelijk met de Miljoenennota 2022 verhoogd. Deze verhoging is toe te schrijven aan:

  • Extra middelen voor het Least-Developed Countries Fund (LDCF) dat zich richt op klimaatadaptatie in lage-inkomenslanden.
  • Een extra bijdrage aan de herkapitalisatie van de Climate Investment Funds (CIFs), het multilaterale klimaatfonds van de gezamenlijke multilaterale ontwikkelingsbanken.
  • Een extra bijdrage aan het tegengaan van ontbossing, geografisch gericht op het Congo bekken.

Artikel 3.1 Seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en hiv/aids Het uitgavenbudget van artikel 3.1 neemt toe. Deze verhoging is toe te schrijven aan:

  • Extra bijdragen ter bestrijding van de impact van COVID-19 in de armste landen aan het WHO Strategic Preparedness and Response Plan, The Global Fund to Fight Aids, Tuberculosis and Malaria (GFATM) en aan de Global Financing Facility (GFF).

Artikelonderdeel 4.1 Humanitaire Hulp

Per saldo neemt het budget van artikelonderdeel 4.1 toe. Vanwege de crisis in Afghanistan zijn de niet meer inzetbare gedelegeerde middelen van de ambassade in Kaboel van artikelonderdeel 4.3 Veiligheid en rechtstaatont-wikkeling overgeheveld naar humanitaire hulp op artikel 4.1. Deze middelen worden ingezet ten behoeve van het Afghanistan Humanitarian Fund en het Regional Refugee Preparedness and Response Plan van UNHCR.

Daarnaast is het non-ODA budget voor humanitaire hulp verhoogd in verband met de inzet van blushelikopters voor de bestrijding van bosbranden in Albanië. Deze inzet is gebeurd op basis van een convenant tussen de ministerie van Defensie en Buitenlandse Zaken over militaire inzet ter ondersteuning van humanitaire actie.

Artikelonderdeel 4.3 Veiligheid en Rechtstaatontwikkeling Het budget voor artikelonderdeel 4.3 wordt naar beneden bijgesteld. Vanwege de crisis in Afghanistan worden de niet meer inzetbare gedelegeerde middelen van post Kaboel (onder functionerende rechtsorde) overgeheveld naar artikel 4.1 Humanitaire hulp.

Artikelonderdeel 5.2 Overig armoedebeleid

Het budget op artikelonderdeel artikel 5.2 wordt per saldo neerwaarts bijgesteld. Dit is vooral toe te schrijven aan een overheveling van de Verdragsmiddelen voor Suriname naar het verdeelartikel 5.4. Deze Verdragsmiddelen komen in 2021 niet meer tot een uitgave. Deze middelen blijven, conform de uitvoeringen van het verdrag wel beschikbaar. Verder worden er non-ODA middelen overgeheveld naar artikel 1.3 voor de financiering van enkele programma's voor internationaal ondernemen en naar het instrument Noodhulp non-ODA op artikel 4.1 in verband met humanitaire hulp bij de bestrijding van bosbranden in Albanië.

Artikelonderdeel 5.4 Nog te verdelen i.v.m. wijzigingen BNI en/of toerekeningen

Per saldo neemt de stand van het verdeelartikel 5.4 af. In de Miljoenennota 2022 was sprake van een positieve bijstelling van het verdeelartikel vanwege de positieve economische ontwikkeling (MEV raming) zoals gepubliceerd op Prinsjesdag. De negatieve bijstelling van artikel 5.4 wordt veroorzaakt door de raming van de ODA-toerekening voor eerstejaars-opvang van asielzoekers uit DAC-landen (EUR -38,2 miljoen). Hier tegenover staat een verhoging vanuit artikel 5.2 vanwege de Verdragsmiddelen Suriname. Deze middelen blijven, conform de uitvoering van het verdrag, de komende jaren wel beschikbaar. Ten slotte vloeit er een beperkt bedrag terug vanuit de BZ-begroting vanwege onderbesteding op ODA-programma's.

Ontvangsten:

In dit wetsvoorstel is een aantal begrotingswijzigingen opgenomen wat leidt tot een stijging van de geraamde ontvangsten van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) met EUR 3 miljoen in 2021.

Hieronder vindt u de meest in het oog springende wijziging in de ontvangsten ten opzichte van de Eerste suppletoire begroting 2021 voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII):

 

Tabel 3 Belangrijkste suppletoire ontvangstenmutaties 2021 (Tweede suppletoire begroting) (bedragen x € 1.000)

 

Art.

Ontvangsten

2021

Vastgestelde begroting 2021

 

56.661

Stand 1e suppletoire begroting 2021

 

54.231

Belangrijkste suppletoire mutaties

  • 1) 
    Ontvangsten DGGF

1,3

6.000

  • 2) 
    Overige mutaties
 
  • 2.938

Stand 2e suppletoire begroting 2021

 

57.293

Artikel 1

De ontvangsten op artikelonderdeel 1.30 DGGF zijn verhoogd met een onttrekking uit de begrotingsreserve ter dekking van uitbetaalde wisselfi-nancieringen.

3 Beleidsartikelen

Artikel 1: Duurzame economische ontwikkeling, handel en investeringen Budgettaire gevolgen van beleid

Tabel 4 Budgettaire gevolgen van beleid artikel 1 Duurzame economische ontwikkeling, handel en investeringen (Tweede suppletoire begroting) (bedragen x € 1.000)

 

Stand ontwerp begroting

Stand 1e suppletoire begroting

Mutaties 2e suppletoire begroting (3)

Stand 2e suppletoire begroting

   

Mutaties

Miljoenennota

Overige mutaties

2e suppletoire begroting

 
 

2021

(1)

2021

(2)

2021

2021

2021

(4)=(2+3)

 

Verplichtingen

304 533

498 601

18 000

  • - 
    3 969

512 632

waarvan garantieverplichtingen

74 000

74 000

   

74 000

waarvan overige verplichtingen

230 533

424 601

   

438 632

Uitgaven:

 

Programma-uitgaven totaal

513 365

520 951

18 000

3 004

541 955

waarvan juridisch verplicht

 

100%

   

100%

1.1 Duurzaam handels- en investeringssysteem, incl. MVO    28 781    28 556    0    - 899    27 657

 

Subsidies (regelingen)

MVO en beleidsondersteuning (ODA)

9 575

12 575

0

375

12 950

MVO en beleidsondersteuning (non-ODA)

1 867

1 642

0

  • 1 073

569

Opdrachten

MVO en beleidsondersteuning (non-ODA)

2 294

2 294

0

0

2 294

Bijdrage aan agentschappen

Rijksdienst voor Ondernemend

Nederland

1 850

1 850

0

  • 375

1 475

Bijdrage aan (inter-)nationale organisaties

MVO en beleidsondersteuning (ODA)

8 000

5 000

0

0

5 000

Contributies internationaal ondernemen (non-ODA)

5 195

5 195

0

174

5 369

1.2 Versterkte Nederlandse Handels- en

Investeringspositie    91 777    97 976    0    1 903    99 879

 

Subsidies (regelingen)

Programma's internationaal ondernemen

15 846

10 000

0

5 250

15 250

Versterking concurrentiepositie

Nederland

6 502

6 502

0

0

6 502

 

Stand ontwerp

Stand 1e

Mutaties 2e suppletoire begroting (3)

Stand 2e

 

begroting

suppletoire

   

suppletoire

   

begroting

   

begroting

Invest Internationaal

9 000

9 000

0

  • 7 027

1 973

Dutch Trade and Investment Fund

9 210

9 010

0

0

9 010

 

Garanties

Dutch Trade and Investment Fund

3 000

3 000

0

0

3 000

 

Opdrachten

Programma's internationaal ondernemen

1500

12216

0

3 201

15 417

Dutch Trade and Investment Fund

250

450

0

0

450

Wereldtentoonstelling Dubaï

2 000

4 450

0

195

4 645

China-strategie

500

0

0

0

0

Bijdrage aan agentschappen

Rijksdienst voor ondernemend

Nederland

42 848

43 348

0

284

43 632

Bijdrage aan (inter-)nationale organisaties

Programma's internationaal ondernemen    500    0    0    0    0

 

Bijdrage aan (andere) begrotingshoofdstukken

         

Versterking economische functie

570

0

0

0

0

Overig

51

0

0

0

0

1.3 Versterkte private sector en arbeidsmarkt in ontwikkelingslanden    392 807    394 419    18 000    2 000    414 419

 

Subsidies (regelingen)

Marktontwikkeling en markttoegang

5 450

5 450

3 000

19 070

27 520

Economic governance and institutions

26 400

30 400

0

  • 8 500

21 900

Financiële sector ontwikkeling

37 000

37 000

8 000

  • 4 000

41 000

Infrastructuurontwikkeling

34 350

34 350

0

  • 13 000

21 350

Duurzame productie en handel

39 700

39 700

0

0

39 700

(Jeugd)werkgelegenheid

8 000

8 000

0

0

8 000

Leningen

Infrastructuurontwikkeling

10 000

10 000

0

1 830

11 830

Financiële sector ontwikkeling

19 000

14 000

0

  • 4 000

10 000

 

Garanties

Financiële sector ontwikkeling

1 000

1 000

0

8 000

9 000

Opdrachten

 

Marktontwikkeling en markttoegang

12 000

12 000

0

  • 1 000

11 000

Economic governance and institutions

18 000

18 000

0

  • 2 000

16 000

Financiële sector ontwikkeling

4 000

4 000

0

2 000

6 000

Infrastructuurontwikkeling

750

750

0

2 250

3 000

(Jeugd)werkgelegenheid

27 250

20 875

0

  • 10 875

10 000

Bijdrage aan agentschappen

 
 

Stand ontwerp begroting

Stand 1e suppletoire begroting

Mutaties 2e suppletoire begroting (3)

Stand 2e suppletoire begroting

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

36 000

34 000

0

0

34 000

 

Bijdrage aan (inter-)nationale organisaties

International Labour Organisation

5 700

5 700

0

  • 705

4 995

Lokale private sector ontwikkeling

27 100

28 294

0

3 125

31 419

Marktontwikkeling en markttoegang

8 500

8 500

5 000

450

13 950

Partnershipprogramma ILO

5 500

4 900

0

0

4 900

Economic governance and institutions

7 000

7 000

2 000

0

9 000

Financiële sector ontwikkeling

3 000

3 000

0

20 415

23 415

Infrastructuurontwikkeling

45 000

45 000

0

  • 10 000

35 000

(Jeugd)werkgelegenheid

3 000

3 000

0

380

3 380

Nexus onderwijs en werk

19 500

19 500

0

  • 1 440

18 060

 

Nog te verdelen

Nog te verdelen

  • 10 393

0

0

0

0

 

Ontvangsten

6 264

6 264

0

6 000

12 264

 

Ontvangsten duurzame economische 1.10 ontwikkeling, handel en investeringen

3 264

3.264

0

0

3 264

 

1.30 Ontvangsten DGGF

3 000

3.000

0

6 000

9 000

Toelichting

Verplichtingen

Het verplichtingenbudget voor artikel 1 wordt ten opzichte van de eerste suppletoire begroting per saldo verhoogd. De verhoging van het verplichtingenbudget voor artikel 1 is toegelicht onder 'Uitgaven - Mutaties Miljoenennota'.

De beperkte verlaging van de verplichtingen van artikel 1 is het gevolg van een verschuiving van artikel 1.3 naar artikel 4 (vrede, veiligheid en duurzame ontwikkeling) vanwege het VNG-internationaal partnerschap programma met kasramingen van 2021 t/m 2025.

Uitgaven

Mutaties Miljoenennota

Artikelonderdeel 1.3: Versterkte private sector en arbeidsmarkt in ontwikkelingslanden

Zowel het uitgaven als het verplichtingenbudget voor artikelonderdeel 1.3 is met de Miljoenennota verhoogd en bestemd voor de ondersteuning van het economisch herstel in ontwikkelingslanden door:

  • Een bijdrage aan Aceli. Dit is een samenwerkingsverband van een aantal private kredietverstrekkers, waaronder NGO's en banken gericht op het wegnemen van barrières in de financiële sector in ontwikkelingslanden.
  • Een bijdrage aan het multilaterale OESO-programma tegen belasting-ontwijking.
  • Een extra bijdrage aan het Health Insurance Fund(HIF) voor Carepay dat zorgt voor een versnelling van de digitalisering van de financiering van de gezondheidszorg in Afrikaanse landen.
  • Een additionele bijdrage aan Trade Mark East Africa (TMEA) ter bevordering van de regionale handel in Oost-Afrika.
  • Een optopping in 2021 van het family support (o.a. cash transfer) programma in Soedan van de Wereldbank, dat in juni 2020 werd toegekend. Bij de uitvoering hiervan worden de actuele ontwikkelingen in Soedan meegenomen.

Overige mutaties Tweede suppletoire begroting 2021

Artikelonderdeel 1.2: Versterkte Nederlandse handels- en investeringspositie

Het uitgavenbudget van artikelonderdeel 1.2 is verhoogd. Met deze verhoging komen extra middelen beschikbaar voor de financiering van goedlopende MKB-regelingen binnen de RVO opdracht Internationaal ondernemen en extra digitale voorzieningen voor Expo Dubai.

Verder is er op artikelonderdeel 1.2 ook sprake van een verlaging van het budget van Invest international. Deze verlaging betreft een technische mutatie wegens een overboeking naar het Ministerie van Financiën. Deze overboeking komt ten gunste van het opstartbudget van Invest International. De opstartkosten zijn hoger dan geraamd doordat de oprichting langer heeft geduurd dan eerder werd voorzien.

Artikelonderdeel 1.3: Versterkte private sector en arbeidsmarkt in ontwikkelingslanden

Het uitgavenbudget van artikelonderdeel 1.3 is per saldo verhoogd. Dit is het saldo van een desaldering van EUR 6 miljoen door hogere ontvangsten DGGF door een onttrekking uit de begrotingsreserve ter dekking van uitbetaalde wisselfinancieringen en een overheveling naar artikelonderdeel 2.1 (voedselzekerheid) vanwege het multi-thematische programma Land@Scale en anderzijds naar artikel 4.3 (veiligheid) in verband met het multi-thematische partnerschapsprogramma VNG-internationaal.

Ontvangsten

De ontvangsten op artikelonderdeel 1.30 DGGF zijn verhoogd met een onttrekking uit de begrotingsreserve ter dekking van uitbetaalde wisselfinancieringen.

Artikel 2: Duurzame ontwikkeling, voedselzekerheid, water en klimaat

Budgettaire gevolgen van beleid

Tabel 5 Budgettaire gevolgen van beleid artikel 2 Duurzame ontwikkeling, voedselzekerheid, water en klimaat (Tweede suppletoire begroting) (bedragen x € 1.000)

 

Stand ontwerp begroting

Stand 1e suppletoire begroting

Mutaties 2e suppletoire begroting (3)

Stand 2e suppletoire begroting

   

Mutaties Miljoenennota

Overige mutaties

2e suppletoire begroting

 

2021

2021

2021

2021

2021

(i)

(2)

   

(4)=(2+3)

Verplichtingen

514 813    762 192    23 000    189 740    974 932

Uitgaven:

 

Programma-uitgaven totaal

735 277

727 096

23 000

3 627

753 723

waarvan juridisch verplicht

 

100%

   

100%

2.1 Voedselzekerheid

321 095    325 447    0    3 500    328 947

 

Subsidies (regelingen)

Realiseren ecologische houdbare voedselsystemen

26 000

15 350

0

  • 2 000

13 350

Bevorderen inclusieve, duurzame groei in de agrarische sect.

39 800

33 125

0

11 500

44 625

Kennis & capaciteitsopbouw ten behoeve van voedselzekerheid

2 000

2 000

0

0

2 000

Uitbannen huidige honger en voeding

23 000

13 900

0

6 500

20 400

Voedselzekerheid

0

0

0

800

800

Opdrachten

Kennis & capaciteitsopbouw ten behoeve van voedselzekerheid

37 000

24 000

0

  • 6 752

17 248

Realiseren ecologische houdbare voedselsystemen

11 450

6 500

0

  • 500

6 000

Bijdrage aan agentschappen

Rijksdienst voor ondernemend

Nederland

4 000

3 733

0

  • 184

3 549

 

Bijdrage aan (inter-)nationale organisaties

Voedselzekerheid

160 850

163 339

0

  • 4 864

158 475

Realiseren ecologische houdbare voedselsystemen

0

3 000

0

8 000

11 000

Bevorderen inclusieve, duurzame groei in de agrarische sect.

17 195

22 000

0

  • 9 500

12 500

Kennis & capaciteitsopbouw ten behoeve van voedselzekerheid

14 000

26 000

0

  • 1 000

25 000

Uitbannen huidige honger en voeding

4 000

12 500

0

1 500

14 000

 

Nog te verdelen

Nog te verdelen

  • 18 200

0

0

0

0

 

Stand ontwerp begroting

Stand 1e suppletoire begroting

Mutaties 2e suppletoire begroting (3)

Stand 2e suppletoire begroting

     

Mutaties Miljoenennota

Overige mutaties

2e suppletoire begroting

 
 

2021

2021

2021

2021

2021

 

(i)

(2)

   

(4)=(2+3)

2.2 Water

193 714

187 895

0

0

187 895

 

Subsidies (regelingen)

Waterbeheer

21 000

16 651

0

7 160

23 811

Drinkwater en sanitatie

20 459

20 459

0

0

20 459

Bijdrage aan agentschappen

Rijksdienst voor ondernemend

Nederland

2 000

2 000

0

0

2 000

Bijdrage aan (inter-)nationale organisaties

         

Waterbeheer

91 700

85 790

0

  • 2 516

83 274

Drinkwater en sanitatie

58 555

62 995

0

  • 4 644

58 351

2.3 Klimaat

220 468

213 754

23 000

127

236 881

 

Subsidies (regelingen)

Klimaat algemeen

32 400

32 400

0

0

32 400

Hernieuwbare energie

35 000

35 000

0

  • 6 000

29 000

Dutch Fund for Climate and Development

40 000

40 000

0

  • 5 000

35 000

Bijdrage aan agentschappen

 

Rijksdienst voor ondernemend

         

Nederland

3 000

3 000

0

0

3 000

Bijdrage aan (inter-)nationale organisaties

 

Contributie IZA/IZT

357

357

0

0

357

Klimaatprogramma's (non-ODA)

1 150

1 150

0

127

1 277

Klimaat algemeen

83 561

77 705

23 000

0

100 705

Hernieuwbare energie

17 000

17 000

0

11 000

28 000

UNEP

8 000

7 142

0

0

7 142

Toelichting

Verplichtingen

De stijging van het verplichtingenbudget bij Miljoenennota zijn gerelateerd aan de onder de uitgavenmutaties Miljoenennota toegelichte wijzigingen.

De overige mutaties bedragen per saldo een verhoging van

EUR 189 miljoen. Deze toename is het gevolg van de per saldo opwaartse mutaties op artikelonderdelen 2.1 (voedselzekerheid), 2.2 (water) en 2.3

(klimaat).

Voor artikelonderdeel 2.1 (Voedselzekerheid) is dit toe te schrijven aan enerzijds de verstrekking van een subsidie aan de organisatie GAIN in het kader van bestrijding van honger en anderzijds aan bijdragen aan de Wereldbank in het kader van voedselsystemen voor het Food Systems Resilience programma in West-Afrika en het PSNP programma (Ethiopa's Productive Safety Net Programme) in Ethiopië alsmede een bijdrage aan IFAD.

Voor artikelonderdeel 2.2 (water) leiden subsidies voor de nieuwe WASH programmering voor de nieuwe fase van DUPC/IHE (Delft Water and Development Partnership Programme), voor twee RVO programma's (Reversing the Flow en Partners voor Water), voor het vervolg van de Blue Deal (Unie van Waterschappen) en voor het vervolg van SIWI (Stockholm International Water Institute) tot een verhoging. Daarnaast is de verhoging het gevolg van extra bijdragen voor nieuwe programmering op het gebied van drinkwater (WASH) voor het Water Sector Fund, voor het SHF (Sanitation and Hygiene Fund) van UNOPS (United Nations Office for Project Services) en voor een vervolg van UN Water via UNOPS.

De meest in het oog springende mutaties op artikelonderdeel 2.3 (klimaat) die leiden tot de verhoging van het verplichtingenbudget zijn verplichtingen voor nieuwe programma's waaronder subsidies aan Tropenbos International, IISD (International Institute for Sustainable Development) voor het Forum on Mining and Minerals, aan IDH Sustainable Landscapes en voor de verlenging van het programma met NDCP (the Coalition for Finance Ministers for Climate Action), een vervolgfinanciering aan het EPRM (European Partnership for Responsible Mining) via RVO en aan bijdragen aan nieuwe programma's, zoals het Climate Action Partnership met de EBRD (Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling), de Tropical Forest Alliance, de Climate Investment Funds, de RVO in het kader van Klimaatdiplomatie

Uitgaven

Mutaties Miljoenennota

Artikelonderdeel 2.3: Klimaat

Zowel het uitgaven- als het verplichtingenbudget voor artikelonderdeel 2.3 is met de Miljoenennota verhoogd en bestemd voor ondersteuning in de aanpak van de klimaatcrises door:

  • Een bijdrage aan de herkapitalisatie van de Climate Investment Funds (CIFs), het multilaterale klimaatfonds van de gezamenlijke multilaterale ontwikkelingsbanken, voor het helpen van ontwikkelingslanden bij grootschalige inpassing van hernieuwbare energie, vanwege de centrale rol van hernieuwbare energie in alle transitiepaden naar net-zero 2050.
  • Extra middelen voor het Least-Developed Countries Fund (LDCF) dat zich richt op klimaatadaptatie in lage-inkomenslanden. Nederland toont daarmee zijn commitment aan klimaatadaptatie en een focus op de meest kwetsbaren. Ook hiermee blijft binnen de Nederlandse klimaatfi-nanciering het aandeel op peil voor klimaatadaptatie en het aandeel voor lage-inkomenslanden.
  • Een extra bijdrage aan het tegengaan van ontbossing in het Congo bekken. Dit gebeurt hoofdzakelijk door een verhoging van de bestaande financiering aan het Central African Forest Initiative (CAFI).

Overige mutaties Tweede suppletoire begroting 2021

Artikelonderdeel 2.1: Voedselzekerheid

Het uitgavenbudget van artikel 2.1 (voedselzekerheid) is per saldo verhoogd door een overheveling vanuit artikelonderdeel 1.3 (private sector) en een overheveling vanuit artikelonderdeel 4.3 (veiligheid) voor het multi-thematisch programma Land@Scale op het gebied van voedselzekerheid. Afgezien van bovenstaande mutatie wordt er door de posten per saldo budget teruggegeven als gevolg van vertragingen door COVID-19. Daarnaastis er in het kader van de bestrijding van honger en het realiseren van ecologische voedselsystemen een subsidie voorzien aan de organisatie GAIN, bijdragen aan het Food Systems Resilience programma en het PSNP programma (Ethiopa's Productive Safety Net Programme) van de Wereldbank alsmede aan IFAD voor een programma gericht op de productiviteit en weerbaarheid tegen de gevolgen van klimaatverandering van kleinschalige boer(inn)en.

Artikelonderdeel 2.3: Klimaat

Op artikelonderdeel 2.3 is voornamelijk tussen instrumenten geschoven ten behoeve van het porfolio hernieuwbare energie budget. Hiermee worden bijdragen gedaan aan activiteiten van onder andere het Regional Off-Grid Electricity Access Project Sahel (ROGEP) en het Energy Sector Management Assistance Programme (ESMAP) van de Wereldbank, alsmede voor het Energising Development (ENDEV) van het Duitse Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ). De verschuiving is onder andere mogelijk door een lager dan verwachte uitgaveprognose op het klimaatfonds (DFCD) als gevolg van COVID-19.

Artikel 3: Sociale vooruitgang

Budgettaire gevolgen van beleid

Tabel 6 Budgettaire gevolgen van beleid artikel 3 Sociale vooruitgang (Tweede suppletoire begroting) (Bedragen x € 1.000)

 

Stand ontwerp begroting

Stand 1e suppletoire begroting

Mutaties 2e suppletoire begroting (3)

Stand 2e suppletoire begroting

   

Mutaties Miljoenennota

Overige mutaties

2e suppletoire begroting

 

2021 2021 2021 2021 2021 (1)    (2)    (4)=(2+3)

Verplichtingen

212 015    467 209    25 000    215 592    707 801

Uitgaven:

 

Programma-uitgaven totaal

744 709

792 437

25 000

0

817 437

waarvan juridisch verplicht

 

99%

   

100%

3.1 Seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en hiv/aids    403 189    500 316    25 000    0    525 316

 

Subsidies (regelingen)

SRGR en hiv/aids

145 958

80 083

5 000

20 172

105 255

Global Fund to Fight Aids, Malaria and Tuberculosis

10

0

0

0

0

Opdrachten

         

SRGR en hiv/aids

0

26 562

0

  • 5 572

20 990

Bijdrage aan agentschappen

Rijksdienst voor ondernemend

Nederland

0

400

0

  • 250

150

Bijdrage aan (inter-)nationale organisaties

WHO/PAHO

6 713

6 213

0

  • 175

6 038

SRGR en hiv/aids

104 100

212 750

10 000

  • 17 750

205 000

UNFPA

58 000

58 000

0

  • 970

57 030

UNAIDS

20 000

20 000

0

0

20 000

Partnershipprogramma WHO

12 013

12 013

0

3 840

15 853

Global Fund to Fight Aids, Malaria and Tuberculosis

51 990

52 000

0

0

52 000

UNICEF

7 000

7 000

0

0

7 000

Vrouwenrechten en keuzevrijheid

16 000

25 295

10 000

705

36 000

Nog te verdelen

         

Nog te verdelen

  • 18 595

0

0

0

0

3.2 Vrouwenrechten en gendergelijkheid

0    51 405

52 439    51 405

Subsidies (regelingen)

Vrouwenrechten    35 074    33 730    0    4 576    38 306

 

Stand ontwerp begroting

Stand 1e suppletoire begroting

Mutaties 2e suppletoire begroting (3)

Stand 2e suppletoire begroting

   

Mutaties Miljoenennota

Overige mutaties

2e suppletoire begroting

 
 

2021

2021

2021

2021

2021

 

(1)

(2)

   

(4)=(2+3)

Opdrachten

Vrouwenrechten

1 000

1 000

0

  • 500

500

Bijdrage aan agentschappen

Rijksdienst voor ondernemend

Nederland

0

0

0

0

0

Bijdrage aan (inter-)nationale

         

organisaties

         

Vrouwenrechten

10 365

10 675

0

  • 4 076

6 599

UNWOMEN

6 000

6 000

0

0

6 000

 

3.3 Maatschappelijk middenveld

219 531

166 666

0

0

166 666

Subsidies (regelingen)

Twinningsfaciliteit Suriname

325

1 616

0

  • 1 616

0

Versterking maatschappelijk middenveld

205 791

141 632

0

1 811

143 443

Opdrachten

         

Versterking maatschappelijk middenveld

0

14 000

0

0

14 000

Bijdrage aan (inter-)nationale

         

organisaties

         

Versterking maatschappelijk middenveld

13 415

9 418

0

  • 195

9 223

 

3.4 Onderwijs

69 550

74 050

0

0

74 050

Subsidies (regelingen)

         

Onderzoeksprogramma's

1 500

1 500

0

  • 75

1 425

Garanties

         

Onderwijs

0

0

0

0

0

Opdrachten

Onderzoeksprogramma's

1 500

0

0

120

120

Hoger Onderwijs

46 300

47 979

0

11 728

59 707

Bijdrage aan (inter-)nationale

         

organisaties

         

Onderwijs

5 250

9 571

0

  • 6 773

2 798

Global partnership for education

15 000

15 000

0

  • 5 000

10 000

 

Toelichting

Verplichtingen

Het totale verplichtingenbudget voor artikel 3 neemt toe met EUR 240,6 miljoen. Dit houdt verband met een aantal commiteringen die vanuit 2020 zijn doorgeschoven naar 2021 voor onder andere het subsidie-kader voor Versterking Maatschappelijk Middenveld waaronder het subsi-diekader Power of Voices. Daarnaast worden er commiteringen aangegaan in 2021 voor een nieuwe core bijdrage aan GAVI en voor een extra bijdrage aan Down to Zero (motie Kuik/Voordewind, Kamerstuk 35570 XVII nr. 36)

Uitgaven

Mutaties Miljoenennota

Ter bestrijding van de impact van COVID-19 in de armste landen worden er in 2021 extra bijdragen gedaan aan het WHO Strategic Preparedness and Response Plan, The Global Fund to Fight Aids, Tuberculosis and Malaria (GFATM) en aan de Global Financing Facility (GFF).

Overige mutaties Tweede suppletoire begroting 2021 3.4 Onderwijs

Er vindt een technische overheveling plaats van het instrument bijdrage naar het instrument opdrachten voor uitgaven voor NUFFIC die eerder gepland waren voor 2020.

Budgettaire gevolgen van beleid

Tabel 7 Budgettaire gevolgen van beleid artikel 4 Vrede, veiligheid en duurzame ontwikkeling (Tweede suppletoire begroting) (Bedragen x € 1.000)

 

Stand ontwerp begroting

Stand 1e suppletoire begroting

Mutaties 2e suppletoire begroting (3)

Stand 2e suppletoire begroting

   

Mutaties Miljoenennota

Overige mutaties

2e suppletoire begroting

 

2021 2021 2021 2021 2021 (1)    (2)    (4)=(2+3)

Verplichtingen    509 568    632 267    27 000    - 159 115    500 152

Uitgaven:

 

Programma-uitgaven totaal

748 586

744 296

27 000

5 500

776 796

waarvan juridisch verplicht

 

98%

   

100%

4.1 Humanitaire hulp

375 017    375 017    17 000    28 500    420 517

 

Subsidies (regelingen)

         

Noodhulpprogramma's

92 000

92 000

3 000

1 800

96 800

Bijdrage aan (inter-)nationale organisaties

Noodhulpprogramma's

200 000

200 000

14 000

21 700

235 700

Noodhulpprogramma's non-ODA

1 017

1 017

0

5 000

6 017

UNHCR

33 000

33 000

0

0

33 000

UNRWA

13 000

13 000

0

0

13 000

Wereldvoedselprogramma

36 000

36 000

0

0

36 000

Opvang en bescherming in de regio en

4.2 migratiesamenwerking    167 000    167 000    10 000    - 2 500    174 500

 

Subsidies (regelingen)

         

Opvang in de regio

5 000

5 000

0

0

5 000

Bijdrage aan (inter-)nationale organisaties

Opvang in de regio

128 000

128 000

10 000

  • 2 500

135 500

Migratie en ontwikkeling

34 000

34 000

0

0

34 000

 

4.3 Veiligheid en Rechtstaatontwikkeling

206 569

202 279

0

  • - 
    20 500

181 779

 

Subsidies (regelingen)

Legitieme stabiliteit

16 950

7 000

0

2 600

9 600

Inclusieve vredes- en politieke processen

8 000

8 000

0

11 500

19 500

Vredesdividend: werkgelegenheid en basisvoorzieningen

6 000

6 000

0

0

6 000

Functionerende rechtsorde

29 038

17 309

0

  • 918

16 391

Bijdrage aan (inter-)nationale organisaties

 
 

Stand ontwerp begroting

Stand 1e suppletoire begroting

Mutaties 2e suppletoire begroting (3)

Stand 2e suppletoire begroting

     

Mutaties Miljoenennota

Overige mutaties

2e suppletoire begroting

 
 

2021

2021

2021

2021

2021

 

(i)

(2)

   

(4)=(2+3)

Legitieme stabiliteit

10 305

9 000

0

1 400

10 400

Functionerende rechtsorde

129 950

129 970

0

  • 35 082

94 888

Inclusieve vredes- en politieke processen

25 000

25 000

0

0

25 000

 

Nog te verdelen

Nog te verdelen

  • 18 674

0

0

0

0

Toelichting

Verplichtingen

De stijging van het verplichtingenbudget bij Miljoenennota zijn gerelateerd aan de onder de uitgavenmutaties Miljoenennota toegelichte wijzigingen.

De overige mutaties bedragen per saldo een verlaging van het verplichtingenbudget met EUR 159 miljoen.

De verlaging komt voor het belangrijkste deel door het verschuiven van nieuwe meerjarige verplichtingen voor humanitaire hulp van 2021 naar begin 2022 en het neerwaarts bijstellen van het verplichtingen budget van de post Kaboel vanwege de crisis in Afghanistan. Daarnaast wordt een nieuwe fase voor projecten in de veiligheids- en rechtstaatontwikkeling sector in Oeganda uitgesteld vanwege lokale politieke ontwikkelingen en geweld rondom verkiezingen.

In het saldo zitten verhogingen van verplichtingenbudgetten verwerkt vanwege het aangaan van meerjarige verplichtingen voor programma's van IDLO (International Development Law Organization), het VN-ontwikkelings-programma UNDP en de ICMP (International Commission on Missing Persons) en een rechtsorde programma in Somalië. Ook zijn er verhogingen vanwege het IOM programma COMPASS (naar voren gehaald vanuit 2022), een multi-thematische partnerschapsprogramma van VNG-international (overgeheveld vanuit artikel 2) en enkele andere programma's. Tenslotte is het verplichtingenbudget humanitaire hulp non-ODA opgehoogd in verband met de noodhulp aan Albanië.

Uitgaven

Mutaties Miljoenennota

Artikelonderdeel 4.1 Humanitaire hulp

Het budget voor noodhulp is verhoogd. De middelen zijn bestemd voor het Centraal VN-fonds voor humanitaire hulp (CERF) en flexibel en wereldwijd inzetbaar daar waar de noden het hoogst zijn. Daarnaast is een deel bestemd voor het regionaal fonds voor humanitaire hulpin de Sahel (CBPF) van OCHA voor de regionale coördinatie en implementatie van humanitaire hulp en voor een extra bijdrage aan de Dutch Relief Alliance (DRA). Dit is een Nederlandse alliantie van veertien noodhulporganisaties. Deze extra bijdrage is geoormerkt voor inzet ter bestrijding van de humanitaire crisis in Ethiopië.

Artikelonderdeel 4.2 Opvang in de regio en migratiesamenwerking Het budget is verhoogd voor verlenen van cash assistance via UNHCR aan zwaar getroffen vluchtelingen en gastgemeenschappen in Libanon om in hun overlevingsbehoeftes te voorzien en hun weerbaarheid te vergroten.

Overige mutaties Tweede suppletoire begroting 2021

Artikelonderdeel 4.1 Humanitaire Hulp

Vanwege de crisis in Afghanistanworden de niet meer inzetbare gedelegeerde middelen van post Kaboel van artikelonderdeel 4.3 (Veiligheid en rechtstaatontwikkeling) overgeheveld naar artikel 4.1 (humanitaire hulp). Deze middelen worden ingezet ten behoeve van het Afghanistan Humanitarian Fund en het Regional Refugee Preparedness and Response Plan van UNHCR.

Daarnaast is het budget voor humanitaire hulp non-ODA verhoogd in verband met de inzet van blushelikopters voor de bestrijding van bosbranden in Albanië. Deze inzet is gebeurd op basis van een convenant tussen de ministerie van Defensie en Buitenlandse Zaken over militaire inzet ter ondersteuning van humanitaire actie.

Artikelonderdeel 4.2 Opvang in de regio en migratiesamenwerking Een bedrag van EUR 2,5 miljoen is overgeheveld naar artikel 4.3 Veiligheid en rechtstaatontwikkeling als bijdrage aan een multi-thematisch programma van VNG-international.

Artikelonderdeel 4.3 Veiligheid en rechtsorde

De vanwege de crisis in Afghanistan worden de meer inzetbare gedelegeerde middelen van de ambassade Kaboel onder het instrument functionerende rechtsorde bijdragen overgeheveld naar artikel 4.1 Humanitaire hulp.

Afgezien van bovenstaande mutatie wordt er door de posten op het instrument functionerende rechtsorde bijdragen per saldo budget teruggegeven. De belangrijkste teruggaven betreffen post Juba vanwege vertragingen door COVID en de posten Kampala en Tunis die programma's opschorten vanwege politieke ontwikkelingen en/of geweld. Het budget van post Ouagadougou is verhoogd vanwege een internationaal recht programma (IDLO) en een UNDP-programma.

Onder het instrument Inclusieve vredes- en politieke processen is een multi-thematisch partnerschapsprogramma van VNG-internationaal geregistreerd. In verband daarmee zijn overhevelingen ontvangen vanuit het artikel voor opvang in de regio en migratiesamenwerking (artikel 4.2) vanwege een migratiecomponent en het artikel voor private sectorontwik-keling (artikel 1.3) vanwege een lokale belastingencomponent.

Tenslotte wordt budget overgeheveld voor het multi-thematische voedsel-zekerheidsprogramma Land@scale op artikel 2.1.

Budgettaire gevolgen van beleid

Tabel 8 Budgettaire gevolgen van beleid artikel 5 Multilaterale samenwerking en overige inzet (Tweede suppletoire begroting) (Bedragen x € 1.000)

Stand ontwerp Stand 1e suppletoire Mutaties 2e suppletoire begroting (3) Stand 2e suppletoire begroting    begroting    begroting

Mutaties Miljoe- Overige mutaties 2e nennota    suppletoire begroting

 
 

2021

(1)

2021

(2)

2021

2021

2021

(4)=(2+3)

 

Verplichtingen

32 396

57 358

  • - 
    650

7 536

64 244

waarvan garantieverplichtingen

102 461

99 211

   

99 211

waarvan overige verplichtingen

  • - 
    70 065
  • - 
    41 853
   
  • - 
    34 967

Uitgaven:

 

Programma-uitgaven totaal

322 151

291 104

17 078

  • - 
    42 591

265 591

waarvan juridisch verplicht

 

99%

   

100%

 

5.1 Multilaterale samenwerking

171 654

191 824

0

2 248

194 072

Bijdrage aan (inter-)nationale organisaties

UNIDO

1 950

1 950

0

  • 419

1 531

UNDP

30 000

30 000

0

10 000

40 000

UNICEF

33 000

30 854

0

2 146

33 000

Speciale multilaterale activiteiten

11 077

11 077

0

0

11 077

Assistent deskundigenprogramma

9 000

8 188

0

  • 1 061

7 127

Internationale Financiële

Instellingen

18 324

35 490

0

300

35 790

Middelenaanvullingen multilaterale banken en fondsen

67 789

67 789

0

  • 8 895

58 894

Kapitaalaanvullingen bij regionale ontwikkelingsbanken

6 476

6 476

0

177

6 653

Nog te verdelen

Nog te verdelen

  • - 
    5 962

0

0

0

0

 

5.2 Overig armoedebeleid

81 277

97 482

  • - 
    650
  • - 
    25 621

71 211

Subsidies (regelingen)

Kleine activiteiten posten en cultuur en ontwikkeling

7 870

7 880

  • 650
  • 611

6 619

Nationale SDG Implementatie

0

800

0

0

800

Opdrachten

Nationale SDG Implementatie

0

50

0

0

50

 

Bijdrage aan (inter-)nationale

         

organisaties

         

UNESCO

4 400

4 400

0

  • 504

3 896

 

Stand ontwerp begroting

Stand 1e suppletoire begroting

Mutaties 2e suppletoire begroting (3)

Stand 2e suppletoire begroting

     

Mutaties Miljoenennota

Overige mutaties 2e suppletoire begroting

 
 

2021

2021

2021

2021

2021

 

(1)

(2)

   

(4)=(2+3)

Diverse ondersteunende activiteiten

12 791

29 685

0

  • 24 245

5 440

Kleine activiteiten posten en cultuur en ontwikkeling

2 445

2 435

0

  • 86

2 349

Schuldverlichting

53 521

51 982

0

0

51 982

Voorlichting op het terrein van Ontwikkelingssamenwerking

250

250

0

  • 175

75

Nog te verdelen i.v.m. wijzigingen BNI en/of

5.4 toerekeningen    69 220    1 798    17 728    - 19 218    308

Ontvangsten    50 397    47 967    - 2 123    - 815    45 029

5.20Ontvangsten en restituties met betrekking tot leningen    29 221    26 791    - 2 123    - 815    23 853

5.21Ontvangsten OS    21 176    21 176    0    0    21 176

5.22Koersverschillen OS    pm    pm    pm    0    pm

5.23Diverse ontvangsten non-ODA    0    0    0    0    0

Toelichting

Verplichtingen

Per saldo wordt het verplichtingenbudget van artikel 5 verhoogd met EUR 7,5 miljoen.

De belangrijkse verhogingen zijn toe te schrijven aan middelenaanvullingen multilaterale banken en fondsen vanwege het overstappen naar een ander betaalschema en aan een verhoging voor speciale multilaterale activiteiten vanwege het doorschuiven van een verplichting van vorig jaar naar dit jaar voor de VN hervormingsagenda.

Verlagingen zijn er op de verplichtingenbudgetten voor Internationale Financiële Instellingen en schuldverlichting zodat deze beter overeenkomen met de daadwerkelijke verplichtingen.

Uitgaven

Miljoenennota mutaties

Artikelonderdeel 5.4 Nog te verdelen i.v.m. wijzigingen BNI en/of toerekeningen

Vanwege de positieve economische ontwikkeling volgens de op Prinsjesdag gepubliceerde Macro Economische Verkenning (MEV) wordt het verdeelar-tikel voor 2021 naar boven bijgesteld.

Overige mutatiesTweede suppletoire begroting 2021

Artikel 5.1 Multilaterale samenwerking

Er zijn twee ontwikkelingen: Een overheveling binnen het artikel naar UNICEF/UNDP en een aanpassing van het budget voor de Asian Development Bank(AsDB). De overheveling betreft een toevoeging van middelen aan de instrumenten voor UNDP en UNICEF nog als uitvloeisel van de eerder in 2020 doorgevoerde BNI-mutaties. De overheveling gebeurt binnen het artikel vanuit de instrumenten voor het Assistent Deskundigen programma en Middelenaanvullingen multilaterale banken en fondsen. Voor de AsDB is een verhoging van de middelenaanvulling voorzien vanwege een aangepast betaalschema.

Artikelonderdeel 5.2 Overig armoedebeleid

Het budget op artikelonderdeel artikel 5.2 Overig armoedebeleid wordt per saldo neerwaarts bijgesteld. Dit is vooral toe te schrijven aan een overheveling de Verdragsmiddelen voor Suriname naar het verdeelartikel 5.4. De Verdragsmiddelen komen in 2021 niet meer tot een uitgave. Deze middelen blijven, conform de uitvoering van het verdrag, de komende jaren wel beschikbaar. Verder worden er non-ODA middelen overgeheveld naar artikel 1.3 voor de financiering van enkele programma's voor internationaal ondernemen en worden middelen overgeheveld naar het instrument Noodhulp non-ODA op artikel 4.1 in verband met de bestrijding van bosbranden in Albanië.

Artikelonderdeel 5.4 Nog te verdelen i.v.m. wijzigingen BNI en/of toerekeningen

Per saldo neemt de stand van het verdeelartikel 5.4 af. De belangrijkste oorzaak is een tegenvaller in de raming van de ODA-toerekening van eerste-jaarsopvang van asielzoekers uit DAC-landen (EUR -38,2 miljoen). Hiertegenover staat een overheveling vanuit artikel 5.2 vanwege de Verdragsmiddelen voor Suriname. Deze middelen blijven, conform de uitvoering van het verdrag, de komende jaren wel beschikbaar. Ten slotte vloeit er een beperkt bedrag terug vanuit de begroting van Buitenlandse Zaken vanwege onderbesteding op ODA-programma's.

Tweede Kamer, vergaderjaar 2021-2022, 35 975 XVII, nr. 2 24


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.