Besluitpunt "Overzicht plenaire activiteiten op het terrein van Sociale Zaken en / Werkgelegenheid (stand van zaken per 25 november 2021)"

commissie Tweede Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
vergadering 2021-11-25
volgnummer 31
 

Voorstel:

Ter informatie.

Wetgeving (aangemeld voor plenaire behandeling)

  • Regels over de verdeling van pensioen bij scheidingen vanaf 2021 (Wet pensioenverdeling bij scheiding 2021) (35 287).

In de procedurevergadering van 7 april 2020 is besloten dit wetsvoorstel na het zomerreces te behandelen. Wetsbehandeling zou plaatsvinden in een WGO op 25 januari 2021; WGO tot nader order geannuleerd; aangemeld voor plenaire behandeling.

  • Wijziging van de Participatiewet en enkele andere wetten in verband met het verbeteren van de regeling voor loonkostensubsidie en enkele andere wijzigingen (uitvoeren breed offensief) (35 394).

In de procedurevergadering van 7 april 2020 is besloten dit wetsvoorstel na het zomerreces te behandelen. Wetsbehandeling zou plaatsvinden in een WGO op 8 februari 2021; WGO is tot nader order geannuleerd. Wetsvoorstel CONTROVERSIEEL VERKLAARD

  • Voorstel van wet van het lid Gijs van Dijk en Maatoug houdende wijziging van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag en enige andere wetten in verband met de invoering van een uniform wettelijk minimumuurloon en enige andere wijzigingen (35 335) (Wet invoering minimumuurloon).

Eerste termijn Kamer heeft plaatsgevonden op 9 september 2020; voortzetting op 11 november 2021.

  • Voorstel van wet van de leden Ploumen, Özütok, Jasper van Dijk en Van

Brenk tot wijziging van de Wet gelijke behandeling mannen en vrouwen in verband met de invoering van een certificaat als bewijs dat vrouwen en mannen gelijk loon ontvangen voor arbeid van gelijke waarde (Wet gelijke beloning van vrouwen en mannen) (35 157).

Eerste termijn Kamer heeft plaatsgevonden op 2 februari 2021;

  • Wijziging van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen en de

Ziektewet teneinde het advies van een bedrijfsarts over de belastbaarheid van de werknemer leidend te maken bij de toets op re-integratie inspanning door het UWV (35 589).

Wetsvoorstel CONTROVERSIEEL

VERKLAARD.

  • Voorstel van wet van de leden Romke de Jong en Maatoug tot wijziging van de Wet flexibel werken in verband met het bevorderen van flexibel werken naar arbeidsplaats (Wet werken waar je wilt) (35 714).
  • Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2022 (Begrotingsbehandeling SZW 2022) (35925-XV).

Begrotingsbehandeling gepland in de week van 30 november, 1-2 december

.

Plenaire debatten

:

  • Debat over scheefgroei in de polder (aangevraagd door het lid Gijs van

Dijk (PvdA), bij de RvW van 13 april 2021).

  • Debat over het nieuwe steunpakket voor ondernemers (aangevraagd door het lid Gijs van Dijk (PvdA), bij de RvW van 17 november 2021).

Dertigledendebatten/Interpellatiedebatten

:

  • Dertigledendebat over compensatie van het AOW-gat van Surinaamse

Nederlanders (aangevraagd door het lid Van Baarle (DENK) bij de RvW van 2 november 2021).

Tweeminutendebatten: