Lijst met EU-voorstellen: Overzicht nieuw gepubliceerde EU-voorstellen VWS

1.

Kerngegevens

Officiële titel Overzicht nieuw gepubliceerde EU-voorstellen VWS
Document date 25-11-2021
Publication date 25-11-2021
Commission(s) Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
External link original article

2.

Text

Commissie VWS

25 november 2021

Lijst van nieuwe EU-voorstellen

De Europese Commissie heeft in de periode tussen 8 november 2021 en 25 november 2021 de volgende voor deze vaste commissie relevante voorstellen voor Europese wetgeving, besluiten en andere beleidsvormende documenten aan de Tweede Kamer gestuurd1:

  • Nieuw voorgestelde EU-wetgeving

    (Verordeningen, richtlijnen en wetgevende besluiten)

    Er zijn in deze periode geen nieuwe voorstellen voor EU-wetgeving binnengekomen.

  • Nieuwe EU-documenten van niet-wetgevende aard

    (Mededelingen, aanbevelingen, actieplannen, consultaties, etc.)

  • Titel

    VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD Uitvoering van het derde actieprogramma voor de Unie op het gebied van gezondheid in 2019 COM (2021) 680

    Voorstel

    Voor kennisgeving aannemen

    Noot

    Dit verslag heeft betrekking op de uitvoering van het jaarlijkse werkprogramma 2019 (2019 AWP) van het derde gezondheidsprogramma voor 2014‑2020 (“het programma”).

  • Titel

    MEDEDELING VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT overeenkomstig artikel 294, lid 6, van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie over het standpunt van de Raad met het oog op de vaststelling van een verordening van het Europees Parlement en de Raad betreffende de evaluatie van gezondheidstechnologie en tot wijziging van Richtlijn 2011/24 i/EU COM (2021) 696 i

    Voorstel

    Betrekken bij het eerstvolgende commissiedebat over de EU-Gezondheidsraad

    Noot

    De mededeling betreffende een korte appreciatie van het akkoord tussen de Raad en het Europees Parlement over de verordening voor de Health Technology Assessment (HTA). De Commissie geeft aan het politieke akkoord te kunnen steunen. De mededeling gaat in op de belangrijkste punten uit het akkoord.

    1 Voor een overzicht van behandelopties per type EU-voorstel, zie dit overzicht op Plein2 (interne link).

    1


 
 
 
 

3.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.