Werkgroep Herziening Huishoudelijk Reglement “Tweede Trein”

Source: 50PLUS i, published on Thursday, October 21 2021.

6 enthousiaste leden gezocht. Aanmelden vóór 6 november 2021.

Tijdens de afgelopen Algemene Vergadering te ’s-Hertogenbosch op 16 oktober 2021 heeft Voorzitter Peter Schut in zijn toespraak de grondige herziening/modernisering van het Huishoudelijk Reglement (HHR) aangekondigd om onze interne regelgeving klaar te maken voor de komende jaren. Zodat we in de toekomst onze aandacht meer aan politieke zaken kunnen besteden in plaats van regels.

In dit verband werd door de Voorzitter en later ook door de Algemeen Secretaris verwezen naar de zogenaamde ‘Tweede Trein’ van noodzakelijke aanpassingen en herziening van het HHR, naast de dringende aanpassingen die reeds in oktober 2021 werden goedgekeurd.

Dit (ver)nieuwe HHR moet weergeven wat in grote delen van de partij leeft en kan alleen met succes tot stand komen indien brede lagen van de partij reeds in een vroeg stadium bij de totstandkoming worden betrokken. Om deze voorbereiding op een optimale en gecoördineerde wijze te laten verlopen heeft het Hoofdbestuur (HB) de Algemeen Secretaris, als eerstverantwoordelijk HB lid voor de regelgeving, belast met het formeren en leiden van een werkgroep die, naast de Secretaris, zal bestaan uit maximaal zes (6) betrokken 50PLUS leden.

Voor deze werkgroep, die uiterlijk 1 december 2021 van start zal moeten gaan, zoekt het HB betrokken 50PLUSSERS (V/M) [Profiel klik hier] die graag actief willen meedenken en - werken aan het tot stand komen van een concept nieuw HHR dat de werkgroep als advies aan het HB zal aanbieden. Het HB zal vervolgens op basis van dat advies zijn voorstel aan de Algemene Vergadering kunnen doen, idealiter in mei/juni 2022.

De werkzaamheden bevatten naast specifieke in groepsverband afgestemde studieopdrachten, redactionele - en coördinerende activiteiten, het deelnemen aan groepsbijeenkomsten (deels fysiek op een centraal gelegen locatie in het land, deels virtueel). Deze werkzaamheden worden niet bezoldigd, maar eventuele reiskosten komen voor vergoeding in aanmerking conform het Declaratieprotocol 2020.

Belangstellenden worden verzocht zich te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uiterlijk 6 november 2021 23:59. Graag een korte motivatiebrief en CV in pdf meezenden. Helaas kunnen aanmeldingen per post niet in behandeling worden genomen. Telefonische inlichtingen bij de Algemeen Secretaris Robert Gielisse tel.06-188.46.531

Uit de binnengekomen aanmeldingen wordt een aanbeveling geformuleerd door de Algemeen Secretaris ter goedkeuring van het HB. Alle leden die zich aanmelden ontvangen bericht na afloop van de selectieprocedure.

© 21 oktober 2021