Verslag houdende een lijst van vragen inzake vaststelling van de begrotingsstaat van de Koning (I) voor het jaar 2022 (35925-I)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen inzake vaststelling van de begrotingsstaat van de Koning (I) voor het jaar 2022 (Kamerstuk 35925-I)
Document date 18-10-2021
Publication date 18-10-2021
Nummer NDSTK2021D34892
Reference kenmerk NDSTK2021D34892
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

2021D34892 VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Minister-President, Minister van Algemene Zaken over de Vaststelling van de begrotingsstaat van de Koning (I) voor het jaar 2022 (Kamerstuk 35 925 I).

De fungerend voorzitter van de commissie,

Bosma

De griffier van de commissie,

De Vos

Nr Vraag

1    Welke uitzonderingen, die volgens de brief van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 8 september jl. (Kamerstuk 35 570 I, nr. 16) «volledig overeen [komen] met de voorwaarden van de Gelderse regeling», worden hier bedoeld? Op basis waarvan wordt vastgesteld dat hieraan wordt voldaan?

2    Komt de Commissie Collectie Nederland nog steeds in het najaar van 2021 met hun advies? Zo nee, wanneer dan? Is er al een specifieke datum bekend?

3    Klopt het dat de Grondwet zodanig geïnterpreteerd kan worden dat het troonopvolgerschap vervalt als de troonopvolger met iemand van hetzelfde geslacht trouwt? Zo ja, kan de Minister de onderbouwing hiervoor nader uiteenzetten? En zo ja, op welke manier kan dit worden gewijzigd? Is hier een Grondwetswijziging voor nodig? Zo nee, hoe zit dit dan?

4    Kan de Minister uiteenzetten wat de regels met betrekking tot de mediacode Koninklijk Huis precies zijn?

5    Wat is de reden dat het budget voor vluchten met het regerings-toestel wordt verlaagd met zo'n 24.000 euro maar dat tegelijkertijd het budget voor commerciële vluchten met zo'n 40.000 euro wordt verhoogd?

6    Kan de Koning vrijwillig afstand doen van zijn vergoedingen onder de A- en B-component?

7    Kunnen één of meerdere leden van het Koninklijk Huis vrijwillig afstand doen van hun vergoeding?

8    Kan de Minister de uitgebreide brief over de motie-Sneller/Kuiken over een periodieke toetsing van de B-component aan de Kamer doen toekomen uiterlijk 1 oktober 2021? Zo nee, waarom niet? U wordt verzocht alle interne en externe juridische adviezen hierbij te voegen.

9    Hoe staat het met de uitvoering van de aangenomen motie Sneller/Kuiken (Kamerstuk 35 470 I, nr. 8)?

10    Hoe is het bedrag voor het onderhoud van de Groene Draeck opgebouwd?

2


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.