Lijst met EU-voorstellen: Overzicht nieuw gepubliceerde EU-voorstellen VWS

1.

Kerngegevens

Officiële titel Overzicht nieuw gepubliceerde EU-voorstellen VWS
Document date 23-09-2021
Publication date 23-09-2021
Commission(s) Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
External link original article

2.

Text

Commissie VWS

23 september2021

2021Z16155/2021D34810

Lijst van nieuwe EU-voorstellen

De Europese Commissie heeft in de periode tussen 18 juni 2021 en 23 september de volgende voor deze vaste commissie relevante voorstellen voor Europese wetgeving, besluiten en andere beleidsvormende documenten aan de Tweede Kamer gestuurd1:

  • Nieuw voorgestelde EU-wetgeving

    (Verordeningen, richtlijnen en wetgevende besluiten)

  • Titel

    Proposal for a COUNCIL REGULATION on a framework of measures for ensuring the supply of crisis-relevant medical countermeasures in the event of a public health emergency at Union level (COM (2021) 577 i)

    Voorstel

    zie de aparte behandelnotitie voor het HERA pakket

    Noot

    Zie de aparte behandelnotitie voor een toelichting op het HERA pakket.

  • Titel

    COMMUNICATION FROM THE COMMISSION TO THE EUROPEAN PARLIAMENT, THE EUROPEAN COUNCIL, THE COUNCIL, THE EUROPEAN ECONOMIC AND SOCIAL COMMITTEE AND THE COMMITTEE OF THE REGIONS Introducing HERA, the European Health Emergency preparedness and Response Authority, the next step towards completing the European Health Union (COM (2021) 576)

    Voorstel

    zie de aparte behandelnotitie voor het HERA pakket

    Noot

    Zie de aparte behandelnotitie voor een toelichting op het HERA pakket.

  • Nieuwe EU-documenten van niet-wetgevende aard

    (Mededelingen, aanbevelingen, actieplannen, consultaties, etc.)

  • Titel

    VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD over de ervaring die is opgedaan met de procedures voor het verlenen van vergunningen en het toezicht op geneesmiddelen voor menselijk gebruik in overeenstemming met voorschriften van de Europese wetgeving inzake geneesmiddelen voor menselijk gebruik (COM (2021) 497)

    Voorstel

    Betrekken bij het rapporteurschap EU farmaceutische strategie

    Noot

    Het betreft een verslag over de ervaringen die zijn opgedaan bij het verlenen van vergunningen en het toezicht op geneesmiddelen. De uitkomsten zoals gepresenteerd in het verslag zullen worden meegenomen in de uitvoering van de farmaceutische strategie.

  • Titel

    Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt over een wijziging van Protocol 31 bij de EER-Overeenkomst betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden (EU4Health-programma) (COM (2021) 533 i)

    Voorstel

    Voor kennisgeving aannemen

    Noot

    Dit voorstel betreft een wijziging in het protocol van de EER-overeenkomst (Europese Economische Ruimte tussen de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein). Het maakt deelname van deze lidstaten mogelijk aan het EU4Health programma.

    1 Voor een overzicht van behandelopties per type EU-voorstel, zie dit overzicht op Plein2 (interne link).

    1


 
 
 
 

3.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.