Drs. M.J. (Marcelis) Boereboom

foto Drs. M.J. (Marcelis) Boereboom
bron: Algemene Bestuursdienst, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties
Source: Parlement.com.

Marcelis Boereboom (1959) is sinds september 2021 secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op dat ministerie was hij ook lange tijd werkzaam. Zo was hij directeur financiƫle en economische zaken en curatieve zorg, directeur-generaal langdurige zorg en plaatsvervangend directeur-generaal gezondheidszorg. Ook op het ministerie van SZW was hij topambtenaar (directeur-generaal Werk). In 2017 werd hij directeur-generaal hoger onderwijs, beroepsonderwijs, wetenschap en emancipatie op het ministerie van OCW.

in de periode 2021-heden: secretaris-generaal

1.

First names

Marcelis Johannes (Marcelis)

2.

Personal data

Place and date of birth
Utrecht, 20 June 1959

3.

Main functions and occupations

  • directeur-generaal Werk, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, from 15 September 2013 until 15 April 2017 (van april tot augustus 2016 waarnemend secretaris-generaal)
  • directeur-generaal Hoger onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, from 15 April 2017 until 12 September 2021
  • secretaris-generaal ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, from 12 September 2021

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Education

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Extended version

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.