Verslag houdende een lijst van vragen over de Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (35850-XIV)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen over de Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (Kamerstuk 35850-XIV)
Document date 22-07-2021
Publication date 22-07-2021
Nummer NDSTK2021D22906
Reference kenmerk NDSTK2021D22906
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

2021D22906 VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN

De vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (Kamerstuk 35 850-XIV, nr. 2).

De voorzitter van de commissie,

Kuiken

De griffier van de commissie,

Jansma

nds-tk-2021D22906

1    Bestaat er een verplichting voor een minimale gewasrotatie met aardappelen, bijvoorbeeld 1-op-3, en zo ja, hoe is dat wettelijk vastgelegd en zijn er bepaalde beperkingen, bijvoorbeeld het niet mogen roteren met een bepaald gewas?

2    Wat is het wettelijk maximale afromingspercentage voor fosfaatrechten? Wat is dat percentage voor varkens- en pluimveerechten?

3    Kunnen boeren die geen voedsel produceren (zoals siertelers) ook aanspraak maken op de Europese landbouwsubsidies uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB)? Zal dat in het nieuwe GLB ook zo zijn?

4    Welke landen (of regio's) hebben momenteel een derogatie op de Nitraatrichtlijn, en tot welke jaren zijn die verleend?

5    U heeft uiteengezet waarom er een kasschuif plaatsvindt voor de regeling Sanering Varkenshouderij van 2020 naar 2021, maar waarom schuift een deel van de uitgaven ook door van 2021 naar 2022?

6    Kunt u aangeven waar de € 4,8 miljoen voor de PAS-melders exact aan uitgegeven zal worden?

7    Wanneer zullen de subsidieregelingen voor investeringen in kunstmestvervanging en mestverwerking en de Regeling waterbassins opengaan? Waarom heeft dit vertraging opgelopen?

2


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.