SP-Succes: Alsnog een paspoort voor duizenden ‘pardonners’

Source: Socialistische Partij (SP) i, published on Thursday, July 8 2021.

Er waren veel debatten en voorstellen voor nodig, maar nu is de regering dan toch eindelijk om. Ongeveer 10.000 zogenaamde ‘pardonners’ krijgen na 14 jaar wachten eindelijk een paspoort. De pardonners zijn de groep vluchtelingen die in 2007 onder het generaal pardon vielen. Door bureaucratie kregen zij echter geen paspoort waardoor zij behoorlijk werden belemmerd in hun bestaan. Zij hadden wel een verblijfsvergunning, maar geen paspoort.

SP-Kamerlid Jasper van Dijk: ‘Zonder paspoort kun je moeilijk op reis gaan, werk of een stage krijgen en ook stemmen of trouwen zit er niet in. Begin dit jaar werd mijn eerste motie met het CDA aangenomen, maar toen wilde de regering nog niets doen. Na de tweede motie kregen ongeveer 3000 kinderen recht op een paspoort. Deze week is staatssecretaris Broekers helemaal om. Ook de resterende 7000 mensen kunnen een paspoort aanvragen. Dat is geweldig nieuws!’

De rol van Peter R. De Vries mag hierbij niet onbenoemd blijven. Hij wees de SP op dit probleem en bracht Van Dijk in contact met Yosef Tekeste-Yemane, een van de pardonners.

form.antibot { display: none !important; }

You must have JavaScript enabled to use this form.

Blijf op de hoogte

Ontvang belangrijk nieuws van Lilian en de SP.

Naam *

E-mail *

Telefoon

Lid worden van de SP

Ik wil lid worden van de SP