Amendement Agema/Wilders over het kosteloos aanbieden van toegangstesten - Wijziging van de Wet publieke gezondheid in verband met het stellen van tijdelijke regels over de inzet van testbewijzen bij de bestrijding van het virus SARS-CoV-2 (Tijdelijke wet testbewijzen covid-19)

Dit amendement i is onder nr. 5 toegevoegd aan wetsvoorstel 35807 - Tijdelijke wet coronatoegangsbewijzen i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Wet publieke gezondheid in verband met het stellen van tijdelijke regels over de inzet van testbewijzen bij de bestrijding van het virus SARS-CoV-2 (Tijdelijke wet testbewijzen covid-19); Amendement; Amendement van de leden Agema en Wilders over het kosteloos aanbieden van toegangstesten
Document date 21-04-2021
Publication date 22-04-2021
Nummer KST358075
Reference 35807, nr. 5
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2020-

2021

35 807

Wijziging van de Wet publieke gezondheid in verband met het stellen van tijdelijke regels over de inzet van testbewijzen bij de bestrijding van het virus SARS-CoV-2 (Tijdelijke wet testbewijzen covid-19)

Nr. 5

AMENDEMENT VAN DE LEDEN AGEMA EN WILDERS

Ontvangen 21 april 2021

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel C, wordt aan artikel 58rc een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. 
    De kosten van de test, bedoeld in het eerste lid, komen voor rekening van Onze Minister.

Toelichting

Dit wetsvoorstel legt een testverplichting op aan burgers als zij toegang willen tot bepaalde evenementen en activiteiten en bepaalt dat burgers vanaf 1 juli 2021 daaraan een bijdrage moeten leveren neerkomende op maximaal 7,50 euro per toegangstest. Indieners achten dit onwenselijk omdat dit een drempel opwerpt voor mensen met een lager inkomen. Even een kopje koffie met appeltaart op een terrasje zit er dan niet in, ook een bioscoop bezoek wordt dan al gauw 30% duurder. Spontane activiteiten zullen toch al weinig voorkomen vanwege de testverplichting maar als burgers ook nog zelf moeten gaan betalen voor een test zal de animo om uit te gaan nog minder worden. Tweedeling tussen de mensen met een hoger en een lager inkomen door een wettelijke testverplichting achten de indieners onwenselijk. Dit amendement regelt daarom dat de toegangstest altijd gratis blijft, dus dat de kosten door de overheid worden gedragen. Dekking wordt gevonden in het toevoegen van deze kosten aan het EMU-saldo.

Agema

Wilders

kst-35807-5 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2021

Tweede Kamer, vergaderjaar 2020-2021, 35 807, nr. 5


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.