Congresweek: deelsessies en partijcongres

Source: PerspectieF, ChristenUnie-jongeren (PerspectieF) i, published on Monday, January 18 2021.

Beste PerspectieF'er,

Zaterdag 30 januari vindt het partijcongres van de ChristenUnie plaats, waarbij het verkiezingsprogramma zal worden vastgesteld. Met een groep PerspectieF’ers is er in december en begin januari hard gewerkt om het verkiezingsprogramma ook vertegenwoordigd te laten worden door de jongeren door amendementen in te dienen. Tijdens de amenderingsessie van PerspectieF zijn maar liefst 55 amendementen tot stand gekomen! Het is van belang dat we dit harde werk niet verloren laten gaan en ervoor gaan zorgen dat er zo veel mogelijk ingediende amendementen uiteindelijk worden aangenomen. Hiervoor heeft PerspectieF echter wel jouw hulp nodig!

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag voorafgaand het congres kun je namelijk deelsessies bijwonen. Tijdens deze deelsessies zullen alle amendementen worden besproken en zal per amendement het definitieve advies aan het congres worden bepaald. Tijdens deze deelsessies kan PerspectieF niet ‘als organisatie’ stemmen (dus met een verzwaarde stem). Om toch onze invloed te hebben en onze plannen in het verkiezingsprogramma te krijgen, zullen wij met zoveel mogelijk leden naar die sessies toe moeten gaan, als een heuze Gideonsbende. Helemaal Gert-Jan Segers-style. Als onze PerspectieF-Gideonsbende groot genoeg is en vervolgens de deelsessies gaan bezoeken, dan kunnen wij ervoor zorgen dat de uitslagen in lijn zullen zijn met onze voorstellen. Zorg er dus voor dat je bij zoveel mogelijk deelsessies aanwezig kan zijn. Zo laten wij het PerspectieF-geluid extra doorklinken in het verkiezingsprogramma.

Deelsessies (aanmelden kan tot donderdag 22 januari 17.00)

Maandagavond 25 januari: Algemeen & “Land van gedeelde waarden”

Onder andere: Grondwet, media, vluchtelingen, migratie, rechtsstaat, veiligheid, drugs, mensenhandel

Dinsdagavond 26 januari: “Zorgzame samenleving”

Onder andere: Gezinnen, gezondheid, ouderen, zorg, onderwijs

Woensdagavond 27 januari: “Een economie waarin mensen kunnen bloeien” & “Internationale vrede en gerechtigheid”

Onder andere: Belastingen, economie, werk, schulden, ondernemers, huizen, Europa, Israël

Donderdagavond 28 januari:“Leven op een groene en schone aarde”

Ondere andere: Duurzaamheid, landbouw, infrastructuur, openbaar vervoer, natuur.

Naast de deelsessies is het natuurlijk ook belangrijk dat je aanwezig zal zijn tijdens het partijcongres op zaterdag 30 januari. Tijdens het partijcongres telt jouw stem als PerspectieF’er natuurlijk net zo hard mee als de stem van al die anderen. Ook voor het congres geldt: hoe meer PerspectieF’ers aanwezig zijn, hoe groter de kans dat onze amendementen definitief zullen worden aangenomen! Zorg dus dat je erbij bent!

Om mee te stemmen tijdens het partijcongres op zaterdag 30 januari kun je je aanmelden tot woensdag 27 januari 12.00 uur. Daarnaast kun je je via deze link ook aanmelden voor één of meerdere deelsessies!

https://www.christenunie.nl/congres#.YAXSqo3YpEZ