Brief van de staatssecretaris van Financiën - Toeslagen en Douane over beleidsbesluiten toeslagen - Wijziging van de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen in verband met uitbreiding van de hardheidsclausule en invoering van een hardheidsregeling, een vangnetbepaling, een grondslag voor een compensatieregeling alsmede een O/GS-tegemoetkomingsregeling (Wet hardheidsaanpassing Awir)

Deze brief is onder nr. E toegevoegd aan wetsvoorstel 35468 - Wet hardheidsaanpassing Awir (verzachting hardheden die zich bij de toepassing van de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen voordoen) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen in verband met uitbreiding van de hardheidsclausule en invoering van een hardheidsregeling, een vangnetbepaling, een grondslag voor een compensatieregeling alsmede een O/GS-tegemoetkomingsregeling (Wet hardheidsaanpassing Awir); Brief van de staatssecretaris van Financiën - Toeslagen en Douane over beleidsbesluiten toeslagen
Document date 16-09-2020
Publication date 16-09-2020
Nummer KST35468E
Reference 35468, nr. E
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2020-

2021

35 468

Wijziging van de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen in verband met uitbreiding van de hardheidsclausule en invoering van een hardheidsregeling, een vangnetbepaling, een grondslag voor een compensatieregeling alsmede een O/GS-tegemoetkomingsregeling (Wet hardheidsaanpassing Awir)

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN FINANCIËN -TOESLAGEN EN DOUANE

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 11 september 2020

Hierbij stuur ik u een afschrift van het Besluit Compensatieregeling CAF 11 en vergelijkbare (CAF-) zaken1, zoals dat op 7 september jl. in de Staatscourant is geplaatst. In dit besluit zijn de procedures opgenomen voor de situatie waarin de Belastingdienst/Toeslagen ouders op individueel niveau of als onderdeel van een deel van een groep institutioneel vooringenomen heeft behandeld. Tevens is geregeld dat de Belastingdienst/Toeslagen over de gemiste kinderopvangtoeslag als gevolg van de neerwaartse correctiebeschikking rente aan de ouders zal vergoeden.

Daarnaast stuur ik u een afschrift van het vernieuwde Verzamelbesluit Toeslagen2, zoals dat eveneens op 7 september jl. in de Staatscourant is geplaatst. Hierin is geregeld dat de Belastingdienst/Toeslagen rente, betaalde invorderingsrente en betaalde vervolgingskosten aan de ouder zal vergoeden bij een herziening van de toekennings- of terugvorderings-beschikking in het kader van de hardheid van het stelsel.

De Staatssecretaris van Financiën - Toeslagen en Douane,

A.C. van Huffelen

1    Ter inzage gelegd bij de Directie Inhoud.

2    Ter inzage gelegd bij de Directie Inhoud.

kst-35468-E ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

Eerste Kamer, vergaderjaar 2020-2021, 35 468, E


3.

Attachments

 
 
 

4.

More information

 

5.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.