Amendement Gijs van Dijk over opschorten sollicitatieplicht en re-integratieplicht bijstand - Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2020 (Vierde incidentele suppletoire begroting inzake steun- en herstelpakket)

Dit amendement i is onder nr. 3 toegevoegd aan wetsvoorstel 35542 - Vierde incidentele suppletoire begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2020 (steun- en herstelpakket) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2020 (Vierde incidentele suppletoire begroting inzake steun- en herstelpakket); Amendement; Amendement van het lid Gijs van Dijk over opschorten sollicitatieplicht en re-integratieplicht bijstand
Document date 08-09-2020
Publication date 08-09-2020
Nummer KST355423
Reference 35542, nr. 3
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-

2020

35 542

Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2020 (Vierde incidentele suppletoire begroting inzake steunen herstelpakket)

Nr. 3

AMENDEMENT VAN HET LID GIJS VAN DIJK

Ontvangen 8 september 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor: De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 2 Bijstand, Participatiewet en Toeslagenwet worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € (x € 1.000).

II

In artikel 2 Bijstand, Participatiewet en Toeslagenwet worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € (x € 1.000).

Toelichting

Voor de duur van de economische crisis is het onrealistisch om te verwachten dat de meeste bijstandsgerechtigden uitstromen naar betaald werk. Verplicht solliciteren naar teleurstellingen, omdat er te weinig vacatures zijn, kan bovendien contraproductief werken. Indiener beoogt daarom met dit amendement dat de regering de voorwaarden aanpast waaronder middelen voor de participatiewet worden aangewend. Daartoe dienen de sollicitatieplicht en de re-integratieplicht geschrapt te worden voor de duur van de looptijd van de NOW.

Bovendien is in verscheidene steden geëxperimenteerd met het laten vervallen van deze verplichtingen. Het Centraal Planbureau (CPB) concludeert in een eindevaluatie dat ontheffing van verplichtingen in de bijstand geen effect heeft ten opzichte van de uitgangssituatie. Dat wil zeggen, de ontheffing leidt niet tot een afname van de uitstroom naar werk. Dit wordt bevestigd in een volgende studie van het CPB, waarin het CPB aangeeft dat ontheffing van verplichtingen geen budgettaire effecten

kst-35542-3 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

of werkgelegenheidseffecten kent. Hiermee bevestigt het CPB de conclusies van de Eindevaluatie van de Participatiewet zoals uitgevoerd door het Sociaal Cultureel Planbureau, dat schrijft dat negatieve prikkels en sancties niet bijdragen aan het vinden van werk. Intensieve begeleiding van uitkeringsgerechtigden vergroot de kans op werk daarentegen wel. Daarmee kunnen gemeenten uitgaan van vertrouwen in mensen, in plaats wantrouwen. Daarbij hoeft het doel niet direct uitstroom naar werk te zijn. Sommige uitkeringsgerechtigden zijn meer gebaat bij behandeling van fysieke of mentale gezondheidsproblemen, schuldhulpverlening, of het doen van vrijwilligerswerk. Middelen die anders zouden worden aangewend voor het opleggen van verplichtingen, kunnen worden aangewend voor intensieve persoonlijke begeleiding.

Gijs van Dijk

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 542, nr. 3 2


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.