Kamerlid Michel Rog verlaat na de verkiezingen de Tweede Kamer

Source: Christen-Democratisch Appèl (CDA) i, published on Wednesday, September 2 2020.

Tweede Kamerlid Michel Rog zal na de verkiezingen van maart 2021 niet terugkeren in de Tweede Kamer. Rog: “Ons onderwijs is zo goed als de leraar in de klas. Het was de eerste zin die ik uitsprak in alle begrotingsdebatten van OCW die ik de afgelopen jaren mocht voeren. Ik vind het een geweldig voorrecht om nu al acht jaar de onderwijswoordvoerder van het CDA in de Tweede Kamer te zijn. Dit werk is nooit af. Toch heb ik besloten mij niet opnieuw kandidaat te stellen voor een nieuwe Kamerperiode.’’

Als onderwijswoordvoerder zet Rog zich in voor brede brugklassen, voor zomerscholen en een andere rol van de onderwijsinspectie. Hij verzet zich tegen de toegenomen regeldruk, het leenstelsel en de doorgeslagen toetsgekte. De afgelopen jaren lukte het om de omstreden rekentoets af te schaffen en een einde te maken aan de zogenaamde kleutertoets.

Daarnaast was Michel voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor SZW. ‘’Als voorzitter van de Parlementaire Ondervragingscommissie naar Ongewenste Beïnvloeding uit Onvrije Landen lever ik vanuit een meer onafhankelijke, dienende positie mijn bijdrage aan het belangrijke werk van de Tweede kamer’’, aldus Rog.

In het AD laat Rog weten dat hij meer tijd gaat doorbrengen met zijn gezin en gaat proberen een betere balans te krijgen tussen werk en privé. Rog en zijn vrouw hebben twee zoons. ‘’We maken elkaar in dit werk de hele dag gek. Ook ik heb offers moeten brengen. Doordeweeks eet ik nooit thuis, kan ik mijn kinderen nooit naar bed brengen. In deze tijd is het goed dat niet alleen de moeder, maar ook de vader er wat vaker kan zijn.”