Raad Algemene Zaken over Brexit en EU-begroting

Europese Zaken

Op woensdag 10 juni vergadert de commissie Europese Zaken met minister Blok van Buitenlandse Zaken over de agenda van de Raad Algemene Zaken (RAZ) die op dinsdag 16 juni via videoverbinding wordt gehouden. In deze RAZ is een inleidende gedachtewisseling over de gewijzigde EU-meerjarenbegroting en het Europees herstelpakket voorzien, ter voorbereiding op de Europese Raad van vrijdag 19 mei.

Ook zullen de ministers de stand van zaken in de onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk over de toekomstige relatie bespreken. Voor 1 juli a.s. moet een besluit genomen worden over eventuele verlenging van de onderhandelingen en de transitieperiode na de Brexit, die op dit ogenblik op 31 december van dit jaar zou eindigen. Ook presenteren Duitsland, Portugal en Slovenië in de RAZ hun gezamenlijke trioprogramma voor het EU-voorzitterschap in de komende anderhalf jaar.

Op de agenda van het algemeen overleg staan verder enkele brieven over transparantie in de EU en over de relatie met en het EU-toetredingsperspectief van landen in de Westelijke Balkanregio.

  • 10/06: Algemeen overleg Raad Algemene Zaken d.d. 16 juni