Verslag van een schriftelijk overleg met de minister voor BHenO inzake toezeggingen die aan de Eerste Kamer zijn gedaan - Vaststelling van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2020

Dit verslag van een schriftelijk overleg is onder nr. C toegevoegd aan wetsvoorstel 35300 XVII - Vaststelling begroting Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 2020 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2020; Verslag van een schriftelijk overleg met de minister voor BHenO inzake toezeggingen die aan de Eerste Kamer zijn gedaan
Document date 01-04-2020
Publication date 01-04-2020
Nummer KST35300XVIIC
Reference 35300 XVII, nr. C
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

Eerste Kamer der Staten-Generaal

2020

Vergaderjaar 2019-

35 300 XVII

Vaststelling van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en

Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2020

VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

Vastgesteld 31 maart 2020

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal heeft op 28 januari 2020 een brief gestuurd aan de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking inzake toezeggingen die door de bewindspersonen aan de Eerste Kamer zijn gedaan.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft op 27 maart 2020 gereageerd.

De vaste commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking1 brengt bijgaand verslag uit van het gevoerde schriftelijk overleg.

De griffier van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking,

Van Luijk

1 Samenstelling:

Faber-van de Klashorst (PVV), Ganzevoort (GL), Van Apeldoorn (SP) (voorzitter), Van Dijk (SGP), Jorritsma-Lebbink (VVD), Knapen (CDA), Oomen-Ruijten (CDA), Koole (PvdA), Teunissen (PvdD), Van Rooijen (50PLUS), arbouw (VVD), Van Ballekom (VVD) (1e ondervoorzitter), Beukering (FvD), Bezaan (PVV), Dittrich (D66), Gerbrandy (OSF), Huizinga-Heringa (CU) (2ondervoorzitter), Karimi (GL), Kluit (GL), Moonen (D66), Otten (Fractie-Otten), Van Pareren (FVD), Vos (PvdA), Van Wely (FVD)

kst-35300-XVII-C ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

BRIEF VAN DE VOORZITTER VAN DE EERSTE KAMER DER STATEN-GENERAAL

Aan de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Den Haag, 28 januari 2020

De Eerste Kamer maakt halfjaarlijks de stand van zaken op ten aanzien van de toezeggingen die door de bewindspersonen aan deze Kamer zijn gedaan.

Door middel van deze brief attendeer ik u op het gebruikelijke halfjaarlijkse overzicht van openstaande en deels voldane toezeggingen. Vandaag ontvangt u digitaal een overzicht van de toezeggingen waarvan de termijn volgens onze informatie op 1 januari 2020 is verstreken. De lijst is terug te vinden via de volgende link:

Rappel: https://www.eerstekamer.nl/ rappel?rappel=vl5ndjd1cwi6&ministerie=vj5dlmpi42en

Teneinde een geactualiseerd overzicht aan de verantwoordelijke commissie(s) voor te kunnen leggen, verneemt de Kamer graag vóór vrijdag 6 maart 2020 eventuele correcties en een prognose van de termijnen waarop de toezeggingen zullen worden nagekomen.

De Eerste Kamer tracht de toezeggingenregistratie zo actueel mogelijk te houden. De Kamer en de regering zijn er derhalve bij gebaat als brieven, nota's en dergelijke, die samenhangen met toezeggingen aan de Eerste Kamer, rechtstreeks aan deze Kamer worden gezonden, onder vermelding van het toezeggingenregistratienummer.

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal,

J.A. Bruijn

BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BUITENLANDSE HANDEL EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 27 maart 2020

Graag bied ik u hierbij de reactie aan op uw verzoek van 28 januari met kenmerk 166207.11u, inzake het halfjaarlijkse rappel toezeggingen.

Toezegging AMvB's Wet zorgplicht kinderarbeid (34.506) (T02720)

De initiatiefnemer van de Wet Zorgplicht Kinderarbeid heeft in de Eerste Kamer aangegeven dat het pas zin heeft om de algemene maatregel van bestuur (AMvB) in te vullen als de evaluatie van de IMVO-convenanten beschikbaar is, zodat informatie daaruit meegenomen kan worden in het ontwerpen van de AMvB. Het kabinet heeft per Kamerbrief inzake de implementatie van het IMVO beleid (26485, nr. 308) de Tweede Kamer laten weten dat het deze suggestie overneemt. De evaluatie van de IMVO-convenanten wordt eind juni 2020 verwacht. Zoals met de Eerste Kamer afgesproken, zal de uitwerking van de AMvB in het najaar 2020 van start gaan, wanneer de evaluatie van de IMVO-convenanten is afgerond. De input uit de evaluatie en andere reeds lopende onderzoeken en consultaties zal worden meegenomen.

Na het opstellen van de concept-AMvB en het doorlopen van de vereiste stappen in de totstandkomingsprocedure (zoals de internetconsultatie en wetgevingstoets), kan de voorhangprocedure bij beide Kamers worden gestart. Naar verwachting zal dit in de tweede helft van 2021 plaatsvinden.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, S.A.M. Kaag

Eerste Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 300 XVII, C 3


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.