De sociaal-hiërarchische dynamiek rond normovertreders - Universiteit van Amsterdam

date March 31, 2020 12:00
city Amsterdam
organisation Universiteit van Amsterdam (UvA)

Sociale normen vormen de leidraad voor onze sociale interacties en maken het soepel functioneren van samenlevingen mogelijk door gedrag zonder de kracht van wetten te beperken. Mensen die normen overtreden laten zien dat de krachten die anderen om zich heen binden niet op hen van toepassing zijn. Normovertreders sturen daarom aanwijzingen over hun positie in de sociale hiërarchie, omdat ze zich onderscheiden van anderen. Kunnen normovertreders aan de macht komen of vallen zij uit de gratie? Om die vraag te beantwoorden onderzoekt Florian Wanders de sociaal-hiërarchische dynamiek rond normoverschrijdingen.

Detail Summary

Datum

31 maart 2020

Tijd

12:00

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr. F. Wanders: Rebels, Renegades, and Robin Hoods: The Social-Hierarchical Dynamics Surrounding Norm Violators. Promotoren zijn prof. dr. A.E.M. van Vianen en prof. dr. A.C. Homan. Copromotor is prof. dr. G.A. van Kleef.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA in de periode 23 maart t/m 6 april niet - zoals gebruikelijk - plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.