Voorstel van het lid Bromet (GL) om de minister te verzoeken om een brief over het stimuleren van samenwerkingen zoals Landwirtschaft für Artenvielfalt (Landbouw voor Biodiversiteit) in Nederland

1.

Kerngegevens

Officiële titel Voorstel van het lid Bromet (GL) om de minister te verzoeken om een brief over het stimuleren van samenwerkingen zoals Landwirtschaft für Artenvielfalt (Landbouw voor Biodiversiteit) in Nederland
Document date 29-01-2020
Publication date 29-01-2020
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

2020Z01514 / 2020D03217

Op donderdag 16 januari werd samen met de minister, voorafgaand aan de opening van de Grüne Woche in Berlijn, een werkbezoek afgelegd aan het project LandwirtschaftfürArtenvielfalt (Landbouw voor Biodiversiteit). Het project is opgezet door Biopark, één van de grote Duitse biologische producentenverenigingen, supermarktketen Edeka en WWF Deutschland. Op dit moment doen ongeveer 50 veehouders mee aan het project. Zij krijgen een premie uitbetaald op de vleesprijs als hun bedrijf aan bepaalde biodiversiteitscriteria voldoet. De producten zijn duidelijk herkenbaar in de supermarkt.

De bedrijven kunnen zelf, aan de hand van een door het WWF samengestelde lijst, kiezen aan welke criteria van de lijst zij willen en kunnen voldoen. Als zij op basis van deze lijst aan voldoende criteria voldoen, en daarmee voldoende punten halen, komen zij in aanmerking voor de premie. Het verbeteren van de biodiversiteit staat binnen dit project centraal. Het lijkt verder te gaan dan biologische productie.

Het lid Bromet stelt voor de minister te verzoeken om een brief waar zij ingaat op de vraag of het ministerie partijen in Nederland kan stimuleren om een dergelijke samenwerking op te pakken.


 
 
 
 

3.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.