35375 NL - wetsvoorstel
Vergemakkelijken van het verlenen van onderlinge bijstand door rechtbanken in geval van gebrek aan voldoende zittingscapaciteit

Please note

This page contains a limited version of this dossier in the EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 20 januari 2020 ingediend door de Minister voor Rechtsbescherming.

 

Mensen en bedrijven wachten soms lang op een gerechtelijke uitspraak en blijven daardoor lang in onzekerheid. Het kabinet vindt het van belang dat rechtbanken hun achterstanden wegwerken en langere doorlooptijden weten te voorkomen. Dit wetsvoorstel maakt het voor rechtbanken en gerechtshoven makkelijker om elkaar te kunnen helpen bij een tijdelijk gebrek aan zittingscapaciteit.

1.

Volledige titel

Wijziging van de Wet op rechterlijke organisatie in verband met het wegnemen van belemmeringen voor gerechten bij het verlenen van onderlinge bijstand in geval van gebrek aan voldoende zittingscapaciteit

2.

Documenten

(21 stuks)

2 20 januari 2020, koninklijke boodschap, nr. 1     KST353751
Koninklijke boodschap
 
2 20 januari 2020, voorstel van wet, nr. 2     KST353752
Voorstel van wet
 
2 20 januari 2020, memorie van toelichting, nr. 3     KST353753
Memorie van toelichting
 

3.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

4.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van Internetconsultatiedocumenten en reacties, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten en een overzicht van verwante dossiers.

The full version is available for registered users of the EU Monitor by ANP and PDC Informatie Architectuur.

5.

Parlementaire Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.