FMS: Politiek café over Irak, Utrecht - EU monitor

EU monitor
Friday, April 3, 2020
calendar

FMS: Politiek café over Irak, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
date January 23, 2020 20:00 - 22:00
city Utrecht
location Muntgebouw Utrecht, Leidseweg 90, 3531 BG UtrechtInschrijving is geopend tot 24 januari 2020 Show location
attending E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, K. (Kati) Piri i et al.
organisation Partij van de Arbeid (PvdA) i

Meld je HIER gratis aan!

Al weken lang woeden er hevige protesten in Irak. Burgers demonstreren tegen corruptie, werkeloosheid en de politiek. Ondanks het aangekondigde aftreden van huidige Premier Adil Abdul-Mahdi lijken de demonstranten vooralsnog niet geneigd te stoppen. De oplopende spanningen na de liquidatie van de Iraanse generaal Soleimani en de Iraakse militieleider Muhandis op de luchthaven van Bagdad door de Verenigde Staten zullen hoogstwaarschijnlijk grote gevolgen hebben voor Irak en de regio.

Hoe moet het nu verder met het al decennia gekwelde land en wat is de rol van minderheden in het Irak van nu en van de toekomst? Wat kunnen Nederland en de internationale gemeenschap doen?

Onder leiding van Europarlementariër Kati Piri brengen we op donderdag 23 januari verschillende experts, politici, Irakese minderheden en sympathisanten bijeen om bovenstaande vragen te bediscussiëren en beantwoorden.

De avond zal onder meer een update bevatten van de huidige situatie door Goos Hofstee, Research en Training Fellow bij het Clingendael Instituut en een panel discussie hebben bestaande uit vertegenwoordigers van Irakese minderheden. Aan dit panel zullen onder andere Bakhtiar Bahkr (Nederlandse vertegenwoordiger van de Koerdische partij PUK), en Wahhab Hassoo (Yezidien ambassadeur van NL Helpt Yezidis). Larissa Albazi (Assyrische federatie in Nederland) en Dania Al-Obaidi (PvdA-Statenlid in Flevoland) deelnemen.

Meld je HIER gratis aan!


1.

More about...