Video conference of energy ministers, Online

De letters WWW staan op het scherm
Kevin Bergenhenegouwen
date June 15, 2020
location Online Show location
organisation Transport, Telecommunications and Energy Council (TTE) i

Voornaamste agendapunten

Livestreaming

Livestreaming

15 juni 2020

  • 13:00 Persconferentie

Planning onder voorbehoud

Het Kroatisch voorzitterschap houdt een informele videoconferentie met de ministers van Energie om te spreken over de energiesector­gerelateerde aspecten van zowel het economisch herstel na de COVID-19-pandemie als de Europese Green Deal. Deze zal gaan over het voorgestelde herstelplan en meer in het bijzonder over de vraag hoe de instrumenten van dit plan kunnen worden ingezet ten behoeve van innovatieve technologische oplossingen in de energiesector.

Tijdens de videoconferentie van 28 april 2020 wisselden de ministers van Energie van gedachten over de maatregelen binnen de energiesector ter bestrijding van de gevolgen van de COVID-19-uitbraak. De ministers benadrukten toen dat de energiesector in belangrijke mate kan bijdragen aan een duurzaam herstel van de economie van de EU.

Onder agendapunt "diversen" komt de Europese Commissie een update geven over de stand van de nationale energie- en klimaatplannen en informeert Litouwen de ministers over nucleaire veiligheid in de omliggende regio.

Tot slot stelt het aantredende Duitse voorzitterschap zijn werkprogramma op het gebied van volksgezondheid voor.

1.

Officiële agenda


2.

Transport, Telecommunications and Energy Council (TTE)

The Council configuration on Transport, Telecommunications and Energy (TTE) consists of the Ministers of Transport, Telecommunications and/or Energy of the Member States of the European Union.

In the Council of the European Union, the ministers from the EU Member States take a joint decision on the policy to be implemented within the EU. The Council is supported by the Committee of Permanent Representatives, which prepares decisions and guards the implementation and adherence of the decisions monitored by the Council.

3.

More about...