Verzoek van het lid Westerveld (GL) om beantwoording van specifieke vragen door de minister van VWS met betrekking tot de sluiting van diverse jeugdzorginstellingen

1.

Kerngegevens

Officiƫle titel Verzoek van het lid Westerveld (GL) om beantwoording van specifieke vragen door de minister van VWS met betrekking tot de sluiting van diverse jeugdzorginstellingen
Document date 10-12-2019
Publication date 10-12-2019
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

2019Z24625

Rondvraagpunt lid Westerveld (GL)

Van: Westerveld, L. <l.westerveld@tweedekamer.nl> Verzonden: vrijdag 6 december 2019 19:21

Aan: Post H. <H.Post@tweedekamer.nl>; Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl> Onderwerp: rondvraag voor PV VWS

Graag zou ik voor de komende procedurevergadering een rondvraagpunt willen aanmelden. Donderdag 5 december jl. kreeg ik helaas onvoldoende steun voor een debataanvraag over de sluiting van diverse jeugdzorginstellingen. In plaats daarvan gaven meerdere collega's aan graag een schriftelijke reactie van Minister de Jonge te willen.

Het lijkt mij fijn als er schriftelijk gereageerd wordt, maar ik zou dan graag willen dat de minister niet in algemene zin reageert, maar wat specifieker antwoord geeft op een aantal vragen:

Hoeveel instellingen zijn het afgelopen jaar gesloten en welke instellingen dreigen te verdwijnen?

Wat zijn de redenen?

Wat is de verantwoordelijkheid van de gemeenten als een instelling gaat sluiten? Hebben zij er iets over te zeggen? Wordt het ministerie van VWS betrokken?

Om hoeveel kinderen en medewerkers gaat het en wat gebeurt er met hen?

Wat wordt er gedaan om te zorgen dat de opgedane kennis en het aantal plaatsen in Nederland voor deze kinderen, niet afneemt?

Het zou fijn zijn als deze vragen kunnen worden meegenomen in de brief, dus ik hoop dat de commissie dit steunt.

Zou je dit willen voorleggen aan de overige leden van de commissie?

Hartelijke groet,

Lisa Westerveld

Tweede Kamerlid GroenLinks

Woordvoerder onderwijs, jeugdhulp, kinderopvang, media en sport


 
 
 
 

3.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.