35356 NL - wetsvoorstel
Goedkeuring en uitvoering van het Protocol tot uitbanning van illegale handel in tabaksproducten

Please note

This page contains a limited version of this dossier in the EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 9 december 2019 ingediend door de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Blokhuis i, de minister van Buitenlandse Zaken, Blok i, de staatssecretaris van Financiën, Snel i, en de minister van Justitie en Veiligheid, Grapperhaus i.

 

Op 12 november 2012 is in Seoul het Protocol tot uitbanning van illegale handel in tabaksproducten tot stand gekomen. Dit wetsvoorstel dient tot goedkeuring van het Protocol en regelt dat enkele wettelijke voorzieningen kunnen worden getroffen om dit Protocol uit te kunnen voeren. Het doel van het wetsvoorstel is het voorkomen en bestrijden van de toenemende handel in illegale tabaksproducten. Handel in illegale tabaksproducten ondermijnt het beleid voor tabaksontmoediging. Het wetsvoorstel voert een vergunningen- en controlesysteem in voor productieapparatuur en stelt zorgvuldigheidseisen aan de toeleveringsketen van tabak, tabaksproducten en productieapparatuur.

1.

Volledige titel

Goedkeuring en uitvoering van het op 12 november 2012 te Seoul tot stand gekomen Protocol tot uitbanning van illegale handel in tabaksproducten (Trb. 2014, 155)

2.

Documenten

(20 stuks)

2 9 december 2019, koninklijke boodschap, nr. 1     KST353561
Koninklijke boodschap
 
2 9 december 2019, voorstel van wet, nr. 2     KST353562
Voorstel van wet
 
2 9 december 2019, memorie van toelichting, nr. 3     KST353563
Memorie van toelichting
 

3.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

4.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten en een overzicht van verwante dossiers.

The full version is available for registered users of the EU Monitor by ANP and PDC Informatie Architectuur.

5.

Parlementaire Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.