EU-EN4S (EU Enforcement for us), Maastricht

Maastricht
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
date December 17, 2019 11:30 - 17:00
city Maastricht
location Vrijthof 18 Show location
organisation Maastricht University (UM)

De Capgroep Privaatrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid werkt samen met 12 partners aan een EU-breed project* over de tenuitvoerlegging van buitenlandse vonnissen en andere juridische titels. Het project beoogt een betere afstemming tussen het EU juridische kader en de praktijk op het veld inzake vrij verkeer van vonnissen, authentieke akten, enz.

Op 17 december 2019 organiseert onze team een workshop om de doelstellingen van het project in nader detail voor te stellen en de ervaringen van praktijkjuristen te verzamelen.

Deze workshop is bedoeld voor alle rechtspractici (advocaten, rechters, gerechtsdeurwaarders, notarissen, enz.) die juridische moeilijkheden blijven ondervinden met de erkenning of de tenuitvoerlegging van in Nederland opgemaakte juridische titels in andere EU-lidstaten, of met de uitwerking van buitenlandse titels in Nederland.

Voorbeelden: Een notariële volmacht verleden in Nederland die in een ander EU-lidstaat wordt geweigerd zonder apostille, problemen bij de tenuitvoerlegging van een in Nederland uitgesproken bij voorbaat uitvoerbaar vonnis, de inzet van dwangmaatregelen die landelijk verschillen, enz.

Uw feedback is van groot belang.

Deze workshop vindt plaats op dinsdag 17 december, van 11.30 - 17.00 uur, locatie: Grand Cafe Soiron aan het Vrijthof 18 in Maastricht.

Programma

Contact:

Universiteit Maastricht

Chantal.Meertens[at]maastrichtuniversity[dot]nl

Tel: +31 (0)43 388 3060


1.

More about...