PvdA #Hartjezorg

Source: E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, J.W.M. (John) Kerstens i, published on Tuesday, November 19 2019.

Iedereen wil zeker kunnen zijn van goede zorg. Goede zorg begint bij mensen. Iedereen herinnert zich wel een dokter of verpleegkundige die een verschil in zijn of haar leven heeft gemaakt.

De verloskundige die aanwezig was bij de geboorte van je eerste kind, die aardige arts die je steunde na een zware ingreep, en de verpleegkundige in het verpleeghuis van je vader of moeder die altijd zoveel geduld had. Zij stonden voor ons klaar toen dat nodig was.

Zorgprofessionals staan dag en nacht voor hun patiënten klaar, maar worden ondergewaardeerd en onderbetaald.

Zorgprofessionals werken keihard, staan dag en nacht voor hun patiënten klaar, maar worden ondergewaardeerd en onderbetaald. Dat kan zo niet langer. Terwijl de mensen in de zorg kopje onder dreigen te gaan aan een hoge werkdruk, te weinig collega’s, te veel regels en te weinig waardering, blijft het geld voor de zorg op de plank liggen. Zorgmedewerkers verdienen meer: meer waardering en een beter salaris.

Daarom steun we vandaag de eerste landelijke ziekenhuisstaking, waarbij in 83 ziekenhuizen zondagsdiensten worden gedraaid. Want staken doen zij niet zomaar. Als zorgmedewerkers hun werk neerleggen staat het water hen echt aan de lippen. De zorg is ziek. Dat bleek onder andere vorige week, toen het OLVG in Amsterdam aankondigde dat er een afdeling moest sluiten als gevolg van een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen.

De PvdA staat zij aan zij met de medewerkers in de zorg.

De PvdA staat zij aan zij met de medewerkers in de zorg. Daarom hebben wij het kabinet gevraagd om meer geld beschikbaar te stellen voor zorgmedewerkers. Wij steunen de CAO-eis van 5 procent; willen meer waardering voor zorgmedewerkers, een lagere werkdruk en meer collega’s. Want goede zorg begint bij mensen.

Doe je mee? Laat je horen via #HartjeZorg.