Succes: onterecht beschuldigde ouders kinderopvangtoeslag krijgen duidelijkheid!

Source: Socialistische Partij (SP) i, published on Monday, November 11 2019.

Tientallen ouders trokken maandag samen met de SP naar het belastingkantoor in Rotterdam om hun dossiers op te eisen. Zij zijn, net als 8500 andere ouders, door de Belastingdienst onterecht beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslag, maar jarenlang kregen zij niet te horen waarom ze beschuldigd werden.

Het ministerie van Financiën stuurde haastig een woordvoerder naar Rotterdam, die uiteindelijk toegaf aan de eisen van de ouders. Alle ouders mochten zich melden bij de balie om hun dossier op te vragen. Die krijgen ze binnen een maand in de post. Alle 8500 andere ouders kunnen zich ook melden bij de Belastingdienst om hun dossier op te vragen.

Dit is een grote stap naar rechtvaardigheid voor alle 8500 ouders.

SP-Kamerlid Renske Leijten stond de ouders vandaag bij: ‘Wat een succes voor deze ouders! Jarenlang vragen ze al aan de Belastingdienst waarom ze onterecht beschuldigd zijn van fraude. Nu krijgen ze eindelijk hun duidelijkheid. Dit is een grote stap naar rechtvaardigheid voor alle 8500 ouders!’

De honderden ouders die zich bij het meldpunt van de SP hebben gemeld in de afgelopen maanden krijgen al eerder hun dossier. Binnen een week krijgen ze bericht van de Belastingdienst.

Ben je ook onterecht beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslag? Laat het ons weten!

Meld het hier!