Paul Tang start petitie tegen illegale overstap EBA-directeur - EU monitor

EU monitor
Thursday, February 27, 2020
calendar
Source: P.J.G. (Paul) Tang i, published on Wednesday, October 23 2019, 2:18.

Paul Tang start petitie tegen illegale overstap EBA-directeur

Europarlementariër Paul Tang (PvdA) start met 56 NGO’s een actie tegen de geplande overstap van Adam Farkas naar bankenlobbyclub AFME.

Tang: “Adam Farkas is de belangrijkste man van de Europese Banken Autoriteit en wil zijn kennis en netwerk nu gaan inzetten voor de lobbyclub van banken die onder zijn toezicht vielen. Niet alleen is dit in strijd met de wet, maar is het ook slecht voor het vertrouwen in de Europese Instituties.”

Daarom starten Paul Tang en 56’s Europese NGO’s dinsdag een petitie om de overstap van Farkas tegen te houden. Aanstaande donderdag confronteert Tang de Europese Commissie met de petitie tijdens de plenaire vergadering van het Europees Parlement.

Recent werd bekend dat Farkas per februari 2020 begint als Chief Executive van AFME, de lobbyclub van 180 Europese banken. Deze overstap is onwettig omdat artikel 16 van het Europees Statuut voor ambtenaren het ambtenaren verbiedt om tot 12 maanden na vertrek te lobbyen bij de voormalige werkgever. De Europese Commissie is verantwoordelijk voor de handhaving van het Europees Statuut.

Teken hier de petitie