Meeting of the European Council, Brussels

Justus Lipsius
date October 15, 2020 - October 16, 2020
city Brussels, Luxembourg, Belgium
address Wetstraat 175 [map]
location Justus Lipsius building i Show location
attending U.G. (Ursula) von der Leyen i et al.
organisation European Council i

Voornaamste agendapunten

De EU-leiders komen in Brussel bijeen om te spreken over de epidemiologische situatie, de betrekkingen met het Verenigd Koninkrijk, en over klimaat­verandering en de betrekkingen met Afrika.

COVID-19

De Europese Raad zal de huidige epidemiologische situatie bespreken. Daarbij zal het ook gaan over de algemene coördinatie, en over het werk omtrent de ontwikkeling en distributie van een vaccin op EU-niveau.

Betrekkingen EU-VK

De Europese Raad zal nagaan hoe het staat met de uitvoering van het terug­trekkings­akkoord en met de onder­handelingen over het toekomstige partnerschap tussen de EU en het VK. De voorbereidende werkzaamheden voor alle scenario's na 1 januari 2021 zullen aan bod komen.

Onderhandelingen tussen EU en VK over toekomstig partnerschap (achtergrond­informatie en tijdlijn)

Klimaatverandering

De EU-leiders zullen de vooruitgang bekijken met de EU-doelstelling om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. In aansluiting op de goedkeuring, door de Commissie, van een klimaat­doelstellings­plan 2030, houden ze een oriënterend debat over klimaat­vraagstukken.

Klimaatverandering: wat onderneemt de EU? (achtergrondinformatie)

Externe betrekkingen

De Europese Raad zal dieper ingaan op de betrekkingen tussen de EU en Afrika en, afhankelijk van de ontwikkelingen, eventueel ook op andere buitenlandkwesties.

Betrekkingen EU‑Afrika (achtergrondinformatie)

1.

Officiële agenda


2.

European Council

The European Council brings together EU leaders to set the EU's political agenda. It represents the highest level of political cooperation between EU countries.

One of the EU's 7 official institutions, the Council takes the form of (usually quarterly) summit meetings between EU leaders, chaired by a permanent president.

What does the European Council do?

3.

More about...

4.

More info