Gewijzigd amendement Bisschop ter vervanging van nr. 27 over volle toetsing van onteigeningsbeschikkingen - Wijziging van de Omgevingswet en enkele andere wetten vanwege opname in de Omgevingswet van regels over het vestigen van een voorkeursrecht, regels over onteigening, bijzondere regels voor het inrichten van gebieden en, met het oog op verschillende typen gebiedsontwikkelingen, een verdere aanpassing van de regels over kostenverhaal (Aanvullingswet grondeigendom Omgevingswet)

Dit gewijzigd amendement i is onder nr. 32 toegevoegd aan wetsvoorstel 35133 - Aanvullingswet grondeigendom Omgevingswet i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Omgevingswet en enkele andere wetten vanwege opname in de Omgevingswet van regels over het vestigen van een voorkeursrecht, regels over onteigening, bijzondere regels voor het inrichten van gebieden en, met het oog op verschillende typen gebiedsontwikkelingen, een verdere aanpassing van de regels over kostenverhaal (Aanvullingswet grondeigendom Omgevingswet); Amendement; Gewijzigd amendement van het lid Bisschop t.v.v. nr. 27 over volle toetsing van onteigeningsbeschikkingen
Document date 14-10-2019
Publication date 14-10-2019
Nummer KST3513332
Reference 35133, nr. 32
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL

Vergaderjaar 2019-2020

35 133 Wijziging van de Omgevingswet en enkele andere wetten vanwege

opname in de Omgevingswet van regels over het vestigen van een voorkeursrecht, regels over onteigening, bijzondere regels voor het inrichten van gebieden en, met het oog op verschillende typen gebiedsontwikkelingen, een verdere aanpassing van de regels over kostenverhaal (Aanvullingswet grondeigendom Omgevingswet)

Nr. 32 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID BISSCHOP TER

VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 27

Ontvangen 14 oktober 2019

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 1.1, onderdeel K, onderdeel 13, vervalt in het voorgestelde artikel 16.107 telkens “kennelijk”.

Toelichting

Raad van State adviseert om volle toetsing van onteigeningsbeschikkingen beter vast te leggen in de wet. De Raad wijst erop dat onteigening ingrijpt in een fundamenteel recht dat wordt beschermd door de Grondwet en het Eerste Protocol bij het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Er mag dus geen twijfel over bestaan dat door de rechter daadwerkelijk een volle, intensieve toetsing wordt gedaan. De indiener stelt daarom voor volle toetsing ook toe te passen als het gaat om de noodzakelijkheid en de urgentie van onteigening.

Bisschop


 
 
 

3.

More information

 

4.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.