Presentatie memoires VVD-politicus Rudolf de Korte - besloten bijeenkomst, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
date June 27, 2019 15:00
city Den Haag
location Nieuwspoort i Show location
attending R.W. (Rudolf) de Korte i, F. (Frits) Korthals Altes i, M. (Mark) Rutte i et al.
organisation Nieuwspoort i

Voorafgaand aan de boekpresentatie van 'Vrijheid in Gemeenschap' door Rudolf de Korte overhandigt de schrijver een eerste exemplaar van zijn boek aan VVD-leider en premier Mark Rutte. Tijdens de presentatie zal Frits Korthals Altes, minister van Staat en minister van Justitie in de eerste twee kabinetten Lubbers, een korte inleiding houden.

Rudolf de Korte was ruim vijfentwintig jaar actief in de voorhoede van de VVD. Vanaf het begin van de jaren ’70 trad hij achtereenvolgens op als landelijk campagneleider en Tweede Kamerlid. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan het financieel-economisch herstelbeleid van de jaren ’80 en werd minister, tevens vicepremier in de twee CDA-VVD-kabinetten onder Ruud Lubbers. In Vrijheid in gemeenschap beschrijft hij deze markante episodes van de Nederlandse politiek en de bijdragen die de VVD hierin leverde aan de welvaartsontwikkeling van ons land. In de laatste jaren van zijn loopbaan was De Korte vicepresident van de Europese Investeringsbank en voorzitter van het Dutch Securities Institute. In die laatste functie trad hij op als waakhond en promotor van de integriteit van beurshandelaren.

VRIJHEID IN GEMEENSCHAP (Uitgeverij Aspekt) is vanaf 28 juni 2019 verkrijgbaar in de boekhandel.

De bijeenkomst is besloten. Nadere informatie bij: Theo Korthals Altes (theokaltes@gmail.com) - 06 300 52 814


1.

Nieuwspoort

International press centre Nieuwspoort (English: news gate) is a meeting point for politicians, journalists, lobbyists and press officers. Press conferences by politicians and ministers often take place at Nieuwspoort.

Nieuwspoort is an advocate of free press and freedom of speech. Therefore, Nieuwspoort is involved in a variety of activities to increase public awareness and involvement with politics.

2.

More about...