Esther de Lange voert actie met boeren #doesnormaal

Source: E.M.R. (Esther) de Lange i, published on Monday, May 20 2019, 7:42.

Zondagmiddag 19 mei om 13.00 uur kwamen 111 tractoren in de Kop van Overijssel bijeen om in het veld “#doesnormaal” te schrijven. Met de actie willen de initiatiefnemers aandacht vragen voor de polarisatie in het debat over dierenwelzijn, met het uiteindelijke doel normaal met elkaar in gesprek te gaan en blijven. De organisatie roept boeren op om zelf ook de hashtag zichtbaar in te zetten.

Esther de Lange, CDA-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, was ook bij de actie aanwezig: “Het is volstrekt onacceptabel wat er in Boxtel is gebeurd. Een erf is voor boeren ook een thuis. Als je een verschil van mening hebt, dan praat je daarover en je behandelt elkaar met respect, punt.”

“In onze maatschappij is de boer helaas te vaak de boeman. Mensen vergeten het soms, maar onze boeren zorgen voor het eten op ons bord. Daar mogen we meer waardering voor hebben! Het is belangrijk dat we in Europa zelf voldoende en veilig voedsel kunnen blijven produceren en niet afhankelijk zijn van landen buiten Europa. Daarom moeten onze boeren ook een eerlijke prijs krijgen voor het harde werk dat zij doen. En daarom staan we vandaag op tégen polarisatie en vóór normale omgangsvormen met elkaar” aldus De Lange.

print