Graus en Hiddema in opspraak wegens verblijfsvergoeding

Wednesday, April 24 2019, 16:04

DEN HAAG (PDC i) - Twee Kamerleden zijn in opspraak vanwege hun onkostenvergoeding. Kamerleden i die meer dan 150 kilometer van Den Haag vandaan wonen, krijgen een extra vergoeding, zodat zij voor verblijfskosten in Den Haag kunnen betalen. Deze vergoeding kan oplopen tot zo'n 24.000 euro per jaar. Uit onderzoek van De Volkskrant en EenVandaag zou blijken dat Dion Graus i misbruik maakt van deze regeling.

Uit het onderzoek komt naar voren dat het PVV-Tweede Kamerlid i niet in Heerlen, maar vlakbij Den Haag in Voorburg woont. Dit zou betekenen dat hij geen recht heeft op de aanvullende vergoeding en dus onterecht duizenden euro's per jaar extra ontvangt.

Ook Theo Hiddema i lijkt meer toeslag te ontvangen dan waarop hij eigenlijk recht zou hebben. Het Tweede Kamerlid namens FvD i staat namelijk geregistreerd met zijn woning in Maastricht, terwijl hij eigenlijk vooral in Amsterdam woont. Het is nog niet bekend of er eventuele vervolgstappen worden genomen naar aanleiding van de berichtgeving.

Bron: De Volkskrant