Kati Piri in Hongarije: achter de faÁade van OrbŠn, Amsterdam - EU monitor

EU monitor
Thursday, April 2, 2020
calendar

Kati Piri in Hongarije: achter de faÁade van OrbŠn, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
date November 10, 2018 20:00
city Amsterdam
location De Balie Show location
attending J. (Judith) Sargentini†i, K. (Kati) Piri†i et al.
organisation De Balie†i

PvdA-EuroparlementariŽr Kati Piri reisde afgelopen zomer door haar geboorteland. In de documentaire ďHongarije: achter de faÁade van OrbŠnĒ laat ze de bevolking van Hongarije aan het woord over hun dromen, angsten en ideeŽn over de Europese Unie. Op 10 november gaat de documentaire in premiŤre in de Balie.

Het Europees Parlement oordeelde onlangs dat OrbŠn een systematische bedreiging vormt voor de Europese waarden, en stemde in met de inwerkingstelling van de strafprocedure artikel 7. Kati Piri is een voorstander van deze strafmaatregel en heeft zich de afgelopen jaren nadrukkelijk uitgesproken over de misstanden in het land van haar ouders. Met haar Hongaarse achtergrond realiseert zij zich echter ook dat achter de faÁade van OrbŠn een volk schuilt gaat met wezenlijke zorgen over de toekomst van hun land en de EU als geheel.

Na de premiŤre gaan Judith Sargentini (Hongarije-rapporteur namens het Europees Parlement) en Tijn Sadťe (NOS/NRC-correspondent in Brussel) in gesprek. Is de stevige aanpak van de Europese Unie wel effectief? Wat leeft er onder de Hongaarse bevolking, en kunnen de werelden van de EU, OrbŠn, en het Hongaarse volk worden verenigd?

Redactie: Sophie Rutenfrans


1.

More about...