Brief regering; Kwartaaloverzicht Europese Consultaties op het terrein van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat - Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie

Deze brief is onder nr. 2532 toegevoegd aan dossier 22112 - Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie; Brief regering; Kwartaaloverzicht Europese Consultaties op het terrein van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Document date 06-04-2018
Publication date 09-04-2018
Nummer KST221122532
Reference 22112, nr. 2532
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie

Nr. 2532 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 6 april 2018

Hierbij stuur ik u het kwartaaloverzicht van reacties van mijn ministerie op consultaties van de Europese Commissie1. Hiermee geef ik invulling aan de toezegging dat uw Kamer een overzicht ontvangt van de reacties op de Europese consultaties2.

In de periode januari-maart 2018 heeft het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat gereageerd op meerdere consultaties van de Europese Commissie. De consultatie over aanvullende beschermingscertificaten (ABC's) en uitzonderingen op octrooien met het oog op onderzoek is verzonden zonder wijzigingen ten opzichte van de conceptversie die u op 20 december 2017 hebt ontvangen3.

De overige consultaties hebben betrekking op het MFK. Deze zijn voor ieder deelonderwerp apart ingevuld. Het betreft de volgende consultaties:

    • de raadpleging over financiering op het gebied van investeringen, onderzoek en innovatie, kleine en middelgrote ondernemingen en de interne markt
    • de consultatie over EU-financiering op het gebied van cohesie.
    • de raadpleging over EU-financiering op het gebied van strategische infrastructuur.

Tevens meld ik u, naar aanleiding van het verzoek van uw vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat van 8 maart, dat het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat niet zal reageren op de raadpleging over ecologisch ontwerp en energie-etikettering van koelkasten, vaatwassers, wasmachines, televisies, computers en lampen. De reden hiervoor is dat de Europese Commissie reeds parallel aan de besprekingen van de nieuwe energie-etiketteringsverordening, die in de zomer van 2017 is aangenomen, op de hoogte is gebracht van het Nederlandse standpunt op dit dossier.

Ten slotte meld ik u, naar aanleiding van het verzoek van uw vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat van 8 maart, dat het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat zal reageren op de consultatie over de herziening van de definitie van kleine en middelgrote ondernemingen. De conceptbeantwoording ontvangt u zodra de interdepartementale afstemming is afgerond.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

Noot 1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl

Noot 2

Kamerstuk 22 112, nr. 1581

Noot 3

Kamerstuk 22 112 nr. 2452


3.

Attachments

 
 
 

4.

More information

 

5.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.