Brief regering; Aanpassing vervaltermijn Subsidiemodule Duurzame innovatieve scheepsbouw - Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (XIII), de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2018

Deze voorhang is onder nr. 136 toegevoegd aan wetsvoorstel 34775 XIII - Vaststelling begrotingen Economische Zaken en Klimaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Diergezondheidsfonds 2018 i en dossier 34775 XIII - Vaststelling begrotingen Economische Zaken en Klimaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Diergezondheidsfonds 2018.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (XIII), de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2018; Brief regering; Aanpassing vervaltermijn Subsidiemodule Duurzame innovatieve scheepsbouw
Document date 06-04-2018
Publication date 06-04-2018
Nummer KST34775XIII136
Reference 34775 XIII, nr. 136
External link original article
Original document in PDF

2.

Text

34 775 XIII Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (XIII), de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2018

Nr. 136 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT

Ter griffie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal ontvangen op 4 april 2018.

De wens om over de voorgenomen voordracht voor de vast te stellen ministeriële regeling nadere inlichtingen te ontvangen kan door of namens de Kamer of door ten minste dertig leden van de Kamer te kennen worden gegeven uiterlijk op 22 mei 2018.

De voordracht voor de vast te stellen ministeriële regeling kan niet eerder worden gedaan dan op 23 mei 2018 dan wel binnen veertien dagen na het verstrekken van de in de vorige volzin bedoelde inlichtingen.

Bij de termijnen is rekening gehouden met de recesperiode van de Tweede Kamer.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 4 april 2018

In de Comptabiliteitswet 2016 is bepaald dat subsidieregelingen een vervaltermijn van maximaal vijf jaren bevatten. De subsidiemodule Duurzame innovatieve scheepsbouw heeft een vervaldatum van 15 juli 2018. Om hieronder vermelde redenen ben ik voornemens de vervaldatum van de subsidiemodule Duurzame innovatieve scheepsbouw te verlengen.

De subsidiemodule Duurzame innovatieve scheepsbouw die in 2017 naar aanleiding van het amendement Bruins (Kamerstuk 34 550 XIII, nr. 117) is opengesteld, heeft een looptijd van één jaar. In 2018 wordt de subsidiemodule naar aanleiding van het amendement Bruins/Veldman (Kamerstuk 34 775 XIII, nr. 113) opnieuw opengesteld. De vervaltermijn van de subsidiemodule dient daarom te worden aangepast naar 4 juni 2019. Dat is een jaar na de voorziene openstellingdatum van de subsidiemodule op 4 juni 2018. In het amendement hebben de indieners tevens de wens geuit om de subsidieregeling langjarig en structureel voort te zetten. In de komende tijd wordt verkend hoe op de onderliggende behoefte van de maritieme maakindustrie kan worden ingespeeld, inclusief de financiële dekking. Daartoe wordt breder gekeken dan de huidige regeling en wordt ook de toegezegde evaluatie van de huidige regeling uitgevoerd.

In overeenstemming met artikel 4.10, zevende lid, van de Comptabiliteitswet 2016 leg ik de regeling die strekt tot wijziging van het tijdstip waarop de subsidiemodule vervalt aan u voor1 en zal ik deze regeling niet eerder vaststellen dan 30 dagen na verzending van deze brief.

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, M.C.G. Keijzer

Noot 1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


3.

Attachments

 
 
 

4.

More information

 

5.

EU Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.