'Adopteer een SDG LIVE', Den Haag - EU monitor

EU monitor
Friday, August 7, 2020
calendar

'Adopteer een SDG LIVE', Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
date March 29, 2018 15:30 - 18:00
city Den Haag
location Dudok, Hofweg 1A Show location
attending J.S. (Joël) Voordewind i, R.K. (Carla) Dik-Faber i, E.E.W. (Eppo) Bruins i et al.
organisation Foundation Max van der Stoel (FMS)

Doet Nederland het goed als het gaat om de SDGs? Waar is extra inzet nodig? Wat doet Nederland aan het bestrijden van extreme armoede wereldwijd? Hoe staat het met de ecologische voetafdruk van Nederland? Hebben andere landen baat bij de samenwerking met Nederland? Of hebben ze juist onder ons te lijden? Al deze vragen zullen 29 maart met 17 Kamerleden en verschillende maatschappelijke organisaties besproken worden.

Wil jij er ook bij zijn? Dat kan! Meld je hier aan.

Zes maanden geleden lanceerde Building Change de campagne 'Adopteer een SDG'. Op donderdag 29 maart vieren we tijdens ‘Adopteer een SDG LIVE’ het halfjarig bestaan van de campagne. We kijken terug op een mooie en succesvolle campagne. 2030 is nog ver weg, maar om de doelen te halen, is nú actie nodig. Daarom nodigen we alle adoptieouders uit om samen met maatschappelijke organisaties en andere geïnteresseerden in gesprek te gaan over het bereiken van de doelen. Maar liefst 17 kamerleden, van zeven politieke partijen en uit meerdere Kamercommissies zijn aanwezig. Dat belooft een interessante middag te worden! Er is de mogelijkheid om te ontdekken of Kamerleden van oppositie en coalitie samenwerken om de doelen te halen, of juist heel verschillende ideeën en strategieën hebben. Tijdens de bijeenkomst verwelkomen we ook een nieuw Tweede Kamerlid als adoptieouder! Wie dat is en welke SDG geadopteerd wordt, houden we nog even geheim.

Datum & tijd: donderdag 29 maart, 10.00 uur - 18.15 uur

Locatie: Dudok, Den Haag

Meld je nu aan!

Over de campagne

23 Tweede Kamerleden zijn de uitdaging aangegaan om zich politiek voor een of meerdere Sustainable Development Goals (SDGs, of Duurzame Werelddoelen) in te zetten. Bijvoorbeeld voor schoon drinkwater wereldwijd, duurzame productie en consumptie, armoedebestrijding of behoud van ecosystemen. Deze Kamerleden laten zien dat ze de duurzame agenda serieus nemen: Nederland moet bijdragen aan duurzame ontwikkeling, zowel eigen land als over de grens. Geen tijd te verliezen! 2030 is de voorlopige horizon, maar in de tussentijd moet er nog veel gebeuren. Tientallen maatschappelijke organisaties nemen deel aan de campagne. Zij volgen de Kamerleden kritisch. Maar ook geven zij aan de Kamerleden constructief advies, bijvoorbeeld in de aanloop naar een debat of bij de behandeling van een wetsvoorstel.


1.

More about...