Lancering Meerpartijen Initiatief SRGR & hiv/aids, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
date March 8, 2018 08:30
city Den Haag
location Nieuwspoort i Show location
organisation Nieuwspoort i

Seksuele en Reproductieve gezondheid en Rechten (SRGR) en de strijd tegen hiv/aids staan onder druk. Groeiende steun voor conservatieve en populistische bewegingen leidt in veel landen tot een politiek en maatschappelijk klimaat waarin seksuele en reproductieve gezondheid en rechten worden gemarginaliseerd en zelfs gecriminaliseerd.

Brede politieke steun

Nederland is internationaal koploper als het gaat om het bevorderen en realiseren van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) en het bestrijden van hiv/aids. Als een van de weinige donorlanden schroomt Nederland er niet voor gevoelige onderwerpen aan te kaarten. Dit komt door brede politieke steun.

Nederlandse inzet op SRGR en hiv/aids

Het Meerpartijen Initiatief SRGR en hiv/aids (MPI) is in 2007 in het leven geroepen en is erop gericht de Nederlandse inzet op SRGR en hiv/aids te monitoren en te verstevigen. Het MPI spoort de regering actief aan om een voorrangsbeleid te voeren op dit onderwerp en formuleert aanbevelingen op het SRGR speerpunt.

Na de verkiezingen in maart 2017 is een nieuw MPI opgericht onder het voorzitterschap van Achraf Bouali (D66) en vicevoorzitterschap van Isabelle Diks (GroenLinks). Het MPI SRGR en hiv/aids zal officieel gelanceerd worden tijdens een ontbijtbijeenkomst op internationale vrouwendag.

Programma

Het programma bestaat uit een officiële lancering en kennismaking met het SRGR-veld. Naast de voorzitter en vice-voorzitter van het MPI zijn ook Bente Becker (VVD), Sadet Karabulut (SP), Anne Kuik (CDA), Kirsten van den Hul (PvdA) en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) aanwezig. Eerste Kamerlid Petra Stienen zal het programma modereren.

Aanmelding

U bent van harte welkom om de ontbijtsessie bij te wonen. Aanmelden kan door een mail te sturen aan Jorinde Bauw: jbauw@aidsfonds.nl

Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen.


1.

Nieuwspoort

International press centre Nieuwspoort (English: news gate) is a meeting point for politicians, journalists, lobbyists and press officers. Press conferences by politicians and ministers often take place at Nieuwspoort.

Nieuwspoort is an advocate of free press and freedom of speech. Therefore, Nieuwspoort is involved in a variety of activities to increase public awareness and involvement with politics.

2.

More about...