Vacature: ik zoek een persoonlijk medewerker!

Source: J. (Jan) Huitema i, published on Monday, January 15 2018, 3:02.

Ik ben op zoek naar versterking voor mijn team! Weet jij van aanpakken en kun je goed overzicht houden in complexe situaties zonder details te vergeten? Snap jij dat sociale media als Twitter en Facebook belangrijk zijn en gaat het schrijven van teksten je gemakkelijk af? Dan ben ik misschien wel op zoek naar jou!

In deze functie ben je primair verantwoordelijk voor het organisatorisch succesvol laten draaien van het kantoor. Een evenement organiseren vind je leuk en wanneer ik bezoekersgroepen heb in Brussel, zorg je er voor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Werken in het Europees Parlement is intensief, je kunt daarom goed omgaan met deadlines en bent zorgvuldig en secuur. Je kunt helder communiceren in woord en schrift en draait je hand er niet voor om wanneer er een sprekende tekst moet worden geschreven. Je neemt initiatief, zet zo nodig een stap extra en zet je in om mijn zichtbaarheid als Europarlementariër te vergroten.

Je komt te werken in een team dat mij adviseert en ondersteunt. Als Europarlementariër ben ik actief op de beleidsterreinen landbouw, voedsel, milieu en klimaat. Daarnaast ben ik voor de VVD woordvoerder als het gaat om Europees budget. Aankomend jaar gaat de meerjarenbegroting van de Europese Commissie een belangrijke rol spelen. Affiniteit met de beleidsterreinen zijn welkom, een flinke dosis interesse onontbeerlijk. Je persoonlijkheid is voor ons van doorslaggevend belang.

In 2019 staan de Europese verkiezingen weer voor de deur…

Met andere woorden; de campagnetijd komt er aan! Een persoonlijk medewerker beseft dat het contact met de Nederlandse kiezer van cruciaal belang is. Je weet daarom hoe de (sociale) media werkt en wanneer je het beste een bepaald medium in kunt zetten. Je bent hierbij creatief en hebt gevoel voor politieke situaties.

Zoeken we jou?

  • Minimaal HBO denkniveau en relevante werkervaring;
  • Goede beheersing van het Engels en Nederlands in woord en geschrift
  • Oog voor details en werkt zeer zorgvuldig;
  • Een organisatorisch talent;
  • Kennis van sociale media (Twitter, Facebook, Instagram);
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Aantoonbare politieke interesse;

Wat bieden we jou?

  • Een dynamische werkomgeving en enthousiaste collega’s binnen het team;
  • Volop mogelijkheden tot zelfontplooiing;
  • Competitief salaris en arbeidsvoorwaarden;

De standplaats is Brussel, maar je zult soms ook werkbezoeken in Nederland hebben. Je zult soms te maken hebben met onregelmatige werktijden. De aanstelling is fulltime met een proefperiode van 6 maanden en een looptijd tot het einde van het mandaat van de huidige Europarlementariërs (juni 2019).

Enthousiast?

Reageer dan op deze vacature door een motivatiebrief en CV te sturen. Voeg deze samen tot één document. Je hebt tot en met maandag 31 januari 12.00 om te reageren via e-mail: jan.huitema@ep.europa.eu o.v.v. “Sollicitatie medewerker + naam”.