Schrijven voor mensenrechten

Source: E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, published on Sunday, December 10 2017.

We schrijven een brief om aandacht te vragen voor mensen die in de knel zitten, omdat zij er niet zeker van zijn dat hun rechten gerespecteerd worden.

Ni Yulan uit China mag niet meer werken als advocaat. Ze is meerdere keren gearresteerd en in de gevangenis gezet. Door martelingen heeft ze haar knieschijven gebroken en zit ze in een rolstoel. Waarom, denk je misschien? Dat is omdat zij opkomt voor mensen die gedwongen hun huis moeten verlaten. En dat zint de autoriteiten allerminst.

Het zijn dit soort verhalen die weer laten zien hoe mensen hun leven niet zeker zijn, terwijl ze niks geks doen. Je uitspreken, naar de rechter stappen als je het ergens mee oneens bent, opkomen voor anderen. Normaal bij ons in Nederland, maar op veel te veel plekken niet.

En daarom komen we in actie. Elk jaar op 10 december - internationale dag voor de rechten van de mens - laten we van ons horen. We schrijven een brief om aandacht te vragen voor mensen die in de knel zitten, omdat zij er niet zeker van zijn dat hun rechten gerespecteerd worden. Ook in de Tweede Kamer deden we deze week mee aan deze schrijfmarathon van Amnesty International en zijn brieven geschreven. Jij kunt ook nog meedoen, ga naar www.amnesty.nl/schrijfmarathon-2017 en schrijf je brief voor Ni Yulan, of iemand anders die jouw steun goed kan gebruiken.

Vandaag schrijven we in de Kamer voor gerechtigheid. Een brief aan de president van Honduras voor MILPAH. @amnesty pic.twitter.com/eu0SrbvUZm

— Gijs van Dijk (@dijkvangijs) 7 december 2017

Schrijfmarathon @amnestynl om het op te nemen voor politiek vervolgden in oa Egypte, China, Turkije pic.twitter.com/mj8xD6yjGu

— Lodewijk Asscher (@LodewijkA) 7 december 2017