Raymond Knops eert vrijwilliger

Source: R.W. (Raymond) Knops i, published on Tuesday, September 26 2017.

Vrijwilliger Rob, in het dagelijks leven actief bij de krijgsmacht, zet zich in weekenden en avonden onvermoeibaar in voor mensenrechten. Via een Nederlandse vereniging helpt Rob activistes die in Arabische landen opkomen voor vrouwenrechten en vrede. Raymond Knops nodigde -mede namens VVD -collega André Bosman- vrijwilliger Rob uit voor een ontmoeting . Samen met Petra van Schaijk, directeur van Compumatica, het Nederlands bedrijf dat encryptie levert voor overheden en bedrijven.

Nietsvermoedend stapte Rob de Tweede Kamer binnen en hoorde van Raymond Knops: “Jij hebt je in jouw vrije tijd met hart en ziel ingezet voor mensen in een benarde positie. Dat siert je. Ik ben oud-militair en ik begrijp jouw gedrevenheid.

Ik weet ook dat jij een aantal keer mensen op het nippertje uit de klauwen van ISIS hebt weten te houden, door gericht advies over communicatie. Het is een lastige klus: vrouwenrechten-activistes in Arabische landen worden herhaaldelijk bedreigd en gehackt door extremisten. Jouw hulp en adviezen zijn van groot belang.

Namens collega André en mijzelf: dank voor jouw tijd en inzet.“

Rob was verbouwereerd en blij met deze blijk van waardering. Rob:” Raymond, jij bent inderdaad oud-militair, dus je snapt dat dit niets bijzonders is. Ik doe gewoon mijn plicht, ook als vrijwilliger. Waar mogelijk moeten we mensen in de verdrukking helpen.”

Raymond Knops bedankte -mede namens André het crypto-bedrijf Compumatica “ Mooi dat het Nederlandse bedrijfsleven zich zo inspant voor democratie -en het ISIS lastig maakt om gegevens te hacken. Dank hiervoor.”