Zevendaagse voettocht naar Maastricht - EU monitor

EU monitor
Thursday, July 9, 2020
calendar

Zevendaagse voettocht naar Maastricht

Maastricht
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
date June 12, 2017 - June 18, 2017
city Maastricht
attending G.B.M. (Gerd) Leers i, J.J.M. (Jeroen) Lenaers i et al.

12 juni start vanuit het Europees Parlement in Brussel een zevendaagse voettocht naar Maastricht voor jongeren en jong volwassenen met een beperking. In 1992 werd het verdrag van Maastricht getekend. Het verdrag dat aan begin stond van de Europese Unie met uiteindelijk de euro als betaalmiddel. Nu 25 jaar later lopen initiatiefnemer Huub Adriaens en zijn broer Gerard Adriaens met begeleiding van Jo Koopman, Pascal Spee en Raymond van Hoorn een zevendaagse voettocht van de Europese hoofdstad Brussel naar de stad waar het toen allemaal begon Maastricht.

Het doel van de voettocht is zoveel mogelijk aandacht generen voor Stichting Vrienden van Talent. De stichting maakt zich hard voor jongeren met een beperking en ziet ook voor deze doelgroep vooral kansen en talenten. Het maakt het niet uit of je man, vrouw, wit, zwart, wel of geen beperking hebt. Iedereen is gelijk en heeft zijn eigen talent. Dit sluit aan bij het zien van Europa. Europa kent vele angsten echter het zien van de kansen en verbinden geeft een andere kijk en verminderd beperkingen.

De wandelaars starten op 12 juni in het Europees Parlement tijdens een bijeenkomst met Jeroen Lenaers (Lid van Europees Parlement) en diverse gasten en prominenten uit België en Nederland zoals o.a. burgemeester Marino Keulen uit Lanaken die graag willen bijdragen de aandacht voor Stichting Vrienden van Talent te genereren. Vervolgens lopen ze verder door België waarbij scholen en sympathisanten worden gesproken waarna ze uiteindelijk op 18 juni in Maastricht aankomen. De laatste meters zullen ze vergezeld worden door trekpaarden die de jongeren met een beperking mee laten reizen. Op de Markt krijgen ze een feestelijke welkom door hun eigen ambassadeur Gerd Leers in het kader van Europe Calling en voor Stichting Vrienden van Talent. Meer info: http://www.huubopvolletoeren.nl/op-volle-toeren-informatie/130-12-t-m-18-juni-7-daagse-voettocht-van-brussel-naar-maastricht-voor-jongeren-met-een-beperking-autisme-kent-talenten.html


1.

More about...