Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) in gesprek over radicalisering, Amsterdam - EU monitor

EU monitor
Tuesday, April 7, 2020
calendar

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) in gesprek over radicalisering, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
date June 7, 2017 17:30
city Amsterdam
location De Balie Show location
attending A.G. (Bert) Koenders i, N. (Naïma) Azough i et al.
organisation De Balie i

Van de wereld tot de wijk: Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) in gesprek over radicalisering

Hoe voorkom je dat extremisme ontaardt in terreur? Hoe weerhoud je jongeren ervan om zich aan te sluiten bij ISIS? Daar denken veel mensen over na, op internationaal en lokaal niveau: van Global Counter Terrorism Forum tot stadsdeel Amsterdam Noord, van probleemwijk Eastleigh in Nairobi tot de Anti-ISIS Coalitie en van buurtcentrum tot VN Veiligheidsraad.

Een internationaal probleem als terrorisme is grensoverschrijdend en vergt een internationale aanpak. Maar begint de radicalisering van deze personen niet oorspronkelijk in hun eigen wijk? Het verbinden van de lokale en internationale dimensie is daarom cruciaal voor een effectieve en vroegtijdige aanpak van radicalisering, als voorstadium van terrorisme. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Bert Koenders (Minister van Buitenlandse Zaken) is namens Nederland covoorzitter van het Global Counter Terrorism Forum en lid van de anti-ISIS coalitie. Hij gaat in gesprek met o.a. Bart Somers, burgemeester van Mechelen en recent verkozen tot beste burgemeester van de wereld, en Naima Azough, NL Speciaal Rapporteur Preventie. Azough overhandigde op 29 mei het rapport Weerbare jongeren, weerbare professionals aan minister Jet Bussemaker (OCW) en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS). Hierna zal Koenders in gesprek gaan met Amsterdamse ‘sleutelfiguren’ Ikran Tennan en Mustafa Abdikadir. Farid Tabarki, de oprichter van Studio Zeitgeist, zal de avond modereren.


1.

More about...