Panelleden debat Midden-Oosten beleid bekend

Monday, May 22 2017, 15:57

DEN HAAG (PDC i) - Met de toevoeging van Volkskrant-journalist Paul Brill is het panel compleet. Eerder was al bekend gemaakt dat Sadet Karabulut i, SP-Tweede Kamerlid, en Jan Gruiters i, directeur van PAX, deelnemen aan het panel. Martijn Kitzen i is naast panellid ook de inleider, als voormalig militair en politicoloog koppelt hij praktijk aan theorie.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de Zesdaagse Oorlog plaatsvond, een conflict tussen Israël en haar Arabische buurlanden dat tot op de dag van vandaag een stempel drukt op de problematiek in de regio. Met verschillende invalshoeken, van politiek tot praktijk, zal er in dit debat een diepgaande discussie gevoerd worden over het Nederlandse en Europese Midden-Oostenbeleid. Heeft het eigenlijk wel zin om te interveniëren? Wat is voor zowel de regio als Nederland het beste beleid?

Op woensdag 7 juni vindt het maandelijkse actualiteitendebat in Nieuwspoort plaats, georganiseerd door het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en Filmhuis Den Haag. Dit keer tevens in samenwerking met het NIMD, PAX en het Grote Midden-Oostenplatform.